Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο από την Renault

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο από την Renault

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο από την Renault

ΝΕΑ

H Renault ετοιμάζετε να παρουσιάσει ένα νέο compact ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μια νέα ειδικά σχεδιασμένη για αυτό πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

 

Η Renault βρίσκεται στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων εδώ και αρκετά χρόνια, με το Zoe να είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο τους. Η σειρά είναι έτοιμη να υποδεχτεί ένα νέο, μοντέλο στο C-segment (μικρομεσαία μοντέλα), το οποίο θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Volkswagen ID Hatch.

Advertisement
Advertisement

«Θα παρουσιάσουμε κάτι νέο στο τμήμα «C» της αγοράς, και θα το τολμήσουμε λανσάροντας μία νέα μεγαλύτερη μπαταρία, αυτό είναι σίγουρο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Eric Feunteun διευθυντής του τμήματος, ηλεκτρικών οχημάτων της Renault και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε το σωστό χρονοδιάγραμμα για να είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε μια ανταγωνιστική προσφορά και θα έχουμε και την ανάλογη ζήτηση», αναφερόμενος στην μεγαλύτερη μπαταρία που θα έκανε το αυτοκίνητο πολύ ακριβό.

«Αν παρουσιάσουμε την πρότασή μας σήμερα, με το κόστος της μπαταρίας να είναι τεράστιο, τότε θα το αυτοκίνητο θα έχει την τιμή των πολυτελών μοντέλων του ανταγωνισμού», εξήγησε ο Feunteun και πρόσθεσε: «Αν θέλετε να ανέβετε κατηγορία και να πάτε στις «D» και «E» πρέπει να δείτε τι κάνουν η Tesla και η Jaguar και πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ μεγάλες μπαταρίες. Αλλά αυτό σημαίνει στο τέλος ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο. Πιστεύω ότι  το DNA της Renault θα μας οδηγήσει σε μία οικονομικά προσιτή τεχνολογία. Το Zoe είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά και η τιμή του είναι το πλεονέκτημά του».

Advertisement

Το compact ηλεκτρικό μοντέλο δεν αναμένεται να εμφανιστεί μέχρι το 2022. Θα υποστηριχθεί από μια ειδική πλατφόρμα EV (ηλεκτρικών μοντέλων), η οποία θα μοιραστεί με τους υπόλοιπους εταίρους της συμμαχίας (Nissan Mitsubishi). Η χρήση της ειδικής πλατφόρμας (για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα) μεταφράζεται σε ένα πολύ ευρύχωρο εσωτερικό για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας C. Η αυτονομία του σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Renault θα είναι πάνω από 400 χλμ.

Advertisement

“Μια πλατφόρμα αποκλειστικά για Ηλεκτρικά Οχήματα θα αποδώσει πολύ περισσότερο και θα διατηρήσει την αξία της σε σχέση με τις πλατφόρμες για υβριδικά μοντέλα», σχολίασε ο Feunteun και πρόσθεσε: «Στις EV (Electric Vehicle) πλατφόρμες, υπάρχει μεγάλη διαφορά στις διαστάσεις όσο αφορά το εσωτερικό του αυτοκινήτου και εδώ είναι η επένδυση που κάνουμε».

Το νέο compact ηλεκτρικό μοντέλο της Renault οπτικά, μπορεί να μεταφέρει ορισμένα στοιχεία σχεδίασης από το Symbioz (φωτογραφίες), ένα φουτουριστικό concept που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017.

Παρόλο που προχωρά περισσότερο στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων, η Renault, δεν θα εγκαταλείψει το Zoe. Στην πραγματικότητα, το ηλεκτρικό hatchback με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα επανασχεδιαστεί και είναι πιθανόν σε λίγους μήνες να δούμε τον αντικαταστάτη του.

Advertisement