Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά όλα τα μελλοντικά MINI;

Ελλάδα 6:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικά όλα τα μελλοντικά MINI;

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά όλα τα μελλοντικά MINI;

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό MINI δεν αποτελεί μυστικό, μας χωρίζουν πλέον λίγοι μήνες από την επίσημη πρώτη, ούτε η πρόθεση της εταιρίας να μεταφέρει την κατασκευή του στην Κίνα. Ωστόσο, τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο όλα τα μελλοντικά MINI να είναι ηλεκτρικά…

Advertisement
Advertisement

 

Η Automotive News Europe μίλησε πρόσφατα με τον Peter Schwarzenbauer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW υπεύθυνο για τις MINI και Rolls-Royce τα τελευταία έξι χρόνια, σχετικά με το δυναμικό ολοένα ηλεκτρικό μέλλον της εταιρίας. Όπως λέγεται πως θα συμβεί με την smart της Daimler, η MINI θα αποτελείται επίσης μόνο από EV μοντέλα; “Για να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον της φίρμας, θα δώσουμε τη δυνατότητα όλη η γκάμα της να απαρτίζεται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν φυσικά ο πελάτης προτιμά αυτό”, ανέφερε. Το βασικό ζήτημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο γρήγορα θα εξαπλωθεί η ηλεκτροκίνηση, οπότε είναι στρατηγικά σημαντικό να αφήσουμε αυτή την επιλογή ανοιχτή ανάλογα με την περίσταση”, πρόσθεσε. “Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, θα ακολουθήσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών μας. Η κοινή εταιρία που ιδρύσαμε στην Κίνα με την Great Wall Motors είναι εν μέρει για να εξασφαλίσουμε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο”.

Advertisement
Advertisement

Ο Schwarzenbauer πρόκειται να αποσυρθεί τον Οκτώβριο, μόλις ένα μήνα μετά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI το οποίο έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Εάν αποφασιστεί αυτή η κομβική για την εταιρία στροφή, οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα αντικαταστήσουν πλήρως τους θερμικούς. Προφανώς και η τελική απόφαση δεν θα παρθεί προτού ερμηνευτεί η παρουσία του ηλεκτρικού MINI στην αγορά. Η BMW θα περιμένει το feedback των οπαδών της MINI και έπειτα θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση.