Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικά και crossover τα επόμενα Mitsubishi

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικά και crossover τα επόμενα Mitsubishi

ΝΕΑ

Ηλεκτρικά και crossover τα επόμενα Mitsubishi

ΝΕΑ

Η εξαγορά της Mitsubishi από τη Nissan και η είσοδός της στην κοινοπραξία με τη Renault θα επανακαθορίσει τη στρατηγική της. Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας του γαλλοϊαπωνικού ομίλου, Carlos Ghosn, Nissan και Mitsubishi θα συνεργαστούν σε όλους τους τομείς, από την κοινή χρήση εργοστασίων και τεχνολογίας μέχρι το μάρκετινγκ, τις συμφωνίες με προμηθευτές κ.α. Έτσι θα επιτευχθεί σημαντικό όφελος στις οικονομίες κλίμακος και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πώς θα επηρεάσει αυτή η εξέλιξη τη γκάμα της Mitsubishi; Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα επόμενα χρόνια θα λανσάρει μία σειρά από νέα μοντέλα, τα οποία θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από τα πρωτότυπα της τελευταίας διετίας, όπως το υβριδικό GT-PHEV και το ηλεκτρικό eX.

Η Mitsubishi θα επικεντρωθεί σε δύο σημεία, στα crossover/SUV και στην ηλεκτροκίνηση. Στόχος του Ghosn είναι να ενισχυθεί η παράδοση που θέλει την ιαπωνική μάρκα να κατασκευάζει αξιόπιστα αυτοκίνητα εκτός δρόμου. Στο μέλλον θα είναι όμως ηλεκτρικά, καθώς σταδιακά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα δώσουν τη θέση τους σε μοτέρ που παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες και όχι από βενζίνη ή diesel.

Advertisement
Advertisement