Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το οικολογικό προφίλ της GM

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το οικολογικό προφίλ της GM

ΝΕΑ

Το οικολογικό προφίλ της GM

ΝΕΑ

Η GM έδειξε έμπρακτα το οικολογικό της πρόσωπο με την συγκεκριμένη πράξη, αφού πριν από λίγες μέρες υποστήριξε ξεκάθαρα πως προτίθεται πλέον να χρησιμοποιεί ελαστικά από βιώσιμο φυσικό καουτσούκ. Θα το πράξει όπως ισχυρίζεται, στα πλαίσια της αποτροπής της αποψίλωσης των δασών.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η εταιρία δεσμεύτηκε να προτείνει στις μεγάλες εταιρίες κατασκευής ελαστικών να δημιουργήσουν μια «καθαρή» για το περιβάλλον παραγωγή καουτσούκ. Η GM αποσκοπεί στη σωτηρία αμέτρητων στρεμμάτων δασών με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πέρα από το οικολογικό κομμάτι, η αμερικάνικη εταιρία έκανε λόγο και για την οικονομική πλευρά του συγκεκριμένου θέματος, αφού κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες προμηθεύουν πάνω από το 85% του βιώσιμου φυσικού καουτσούκ στις αγορές του πλανήτη. Τέτοιες δράσεις πρέπει να επιβραβεύονται, αφού αποδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και δεν στέκονται μόνο στους στυγνούς αριθμούς του πρόσκαιρου κέρδους του κάθε αντίστοιχου κολοσσού.

Advertisement
Advertisement