Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού το ταχύτερο τρακτέρ στον κόσμο (video)

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το ταχύτερο τρακτέρ στον κόσμο (video)

ΝΕΑ

Ιδού το ταχύτερο τρακτέρ στον κόσμο (video)

ΝΕΑ

Μάλλον οι Βρετανοί έχουν βαλθεί να σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα ενός τρακτέρ. Απόδειξη το νέο ρεκόρ που σημείωσε ο εκκεντρικός οδηγός Guy Martin και το JCB Fastrac.

Advertisement
Advertisement

 

Όλα ξεκίνησαν από την διάσημη τηλεοπτική εκπομπή Top Gear, το 2018, όταν και ο μυστηριώδης «The Stig» κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ ταχύτητας 140,4 km/h, πίσω από το τιμόνι ενός τρακτέρ. Φέτος το καλοκαίρι, ο επιτυχημένος οδηγός, αναβάτης και τηλεοπτικός αστέρας Guy Martin πήγε στην ίδια πίστα και έθεσε υπό αμφισβήτηση το ρεκόρ, όπου και το κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη των 20 km/h, πετυχαίνοντας 166,7 km/h. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την JCB, τον κατασκευαστή του τρακτέρ. Οι τεχνικοί τροποποίησαν το ίδιο μοντέλο, κυρίως στον diesel κινητήρα των 7,2 λίτρων, με αποτέλεσμα η ισχύς να φτάνει τους 1.000 ίππους, η ροπή τα 2.500 Nm. Παράλληλα το εργοστασιακό κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, αντικαταστήθηκε από ένα μηχανικό έξι σχέσεων, ενώ ανασχεδιάστηκε και η καμπίνα του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, είναι μάλλον φυσιολογικό το νέο ρεκόρ των 247,35 km/h να έρθει εύκολα και να πάρει αυτομάτως την πιστοποίηση του εκπροσώπου των ρεκόρ Γκίνες. Δείτε το παρακάτω βίντεο.