Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η ηλεκτρική Ford Mustang Cobra Jet 1400

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού η ηλεκτρική Ford Mustang Cobra Jet 1400

ΝΕΑ

Ιδού η ηλεκτρική Ford Mustang Cobra Jet 1400

ΝΕΑ

Η Ford Performance παρουσιάζει το αγωνιστικό πρωτότυπο Mustang Cobra Jet 1400, που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

 

Το αγωνιστικό τμήμα της Ford εξέλιξε το 2018 μία ιδιαίτερη έκδοση της θρυλικής Mustang Cobra Jet, ενός μοντέλου που διέπρεψε στους αγώνες τη δεκαετία του ’60. Η συγκεκριμένη βερσιόν διέθετε κάτω από το καπό ένα V8 μοτέρ 5,2 λίτρων με μηχανικό υπερσυμπιεστή της Whipple. Αποτέλεσμα ήταν η Mustang Cobra Jet να ολοκληρώσει το ¼ του μιλίου σε χρόνο 8,5 δευτερολέπτων με ταχύτητα εξόδου 240 km/h. Δύο χρόνια μετά, εν έτη 2020, μάλλον οι μηχανικοί της Ford Performance δεν δείχνουν ικανοποιημένοι από τους χρόνους, καθώς μάλλον θεωρούν ότι μπορεί να πέσουν ακόμη πιο χαμηλά.

Advertisement
Advertisement

Για το λόγο αυτό δημιούργησαν μία νέα έκδοση της συγκεκριμένης έκδοσης, η οποία φέρει στη θέση του θερμικού συνόλου, έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 1.044 kW ή 1.420 ίππους. Όπως τονίζει ο υπεύθυνος του Ford Performance Motorsports, Mark Rushbrook, το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτέλεσε μία πρόκληση για την εταιρεία, ένα κίνητρο για να αποδείξουν ότι μπορούν να καταφέρουν εξίσου καλά και στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτέρ ειδικά για αγωνιστική χρήση. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την μετάδοση, την μπαταρία ή την τεχνολογία του ηλεκτρικού συνόλου δεν ανακοινώθηκαν, παρά μόνο ότι η μέγιστη τιμή της ροπής φτάνει τα 1.491 Nm και μεταφέρεται σε απειροελάχιστο χρόνο στους πίσω κινητήριους τροχούς. Χάρη στα παραπάνω, ο αμερικάνος κατασκευαστής δηλώνει ότι η ηλεκτρική Cobra Jet 1400 για να καλύψει το ¼ του μιλίου χρειάζεται λιγότερο από 8,0 δευτερόλεπτα, ενώ η ταχύτητα εξόδου είναι πάνω από 270 km/h.