Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ZF εξαγοράζει την ASAP

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ZF εξαγοράζει την ASAP

ΝΕΑ

Η ZF εξαγοράζει την ASAP

ΝΕΑ

Η ZF κατέχει μερίδιο 35% στην ASAP Holding, έναν πάροχο μηχανικών υπηρεσιών που εξειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση, την αυτόνομη οδήγηση και τα συνδεδεμένα οχήματα. Ο συγκεκριμένος προμηθευτής επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στις μελλοντικές τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η ASAP, η οποία απασχολεί 1.100 εργαζόμενους, εδρεύει στο Gaimersheim της Γερμανίας κοντά στο Ingolstadt. Η ZF πραγματοποίησε την αγορά μέσω της Zukunft Partners, του ταμείου ανάπτυξης της εταιρείας για εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι δεν θα αποκαλύψουν το κόστος της εξαγοράς. Η μερική απόκτηση θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ZF στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης, ανέφερε η ZF σε νεότερη ανακοίνωση της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Wolf-Henning Scheider δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η εταιρεία θα επενδύσει συνολικά 12 δις ευρώ στις τεχνολογίες αυτές τα επόμενα πέντε χρόνια. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός van που τροφοδοτείται με μπαταρίες και αυτόνομη οδήγηση. Η ZF αναπτύσσει προϊόντα για ηλεκτροκίνητα οχήματα που κυμαίνονται από επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι φορτηγά αλλά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αξόνων και των κιβωτίων ταχυτήτων για ηλεκτρική κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Ο Torsten Gollewski, γενικός διευθυντής της Zukunft Ventures και επικεφαλής του προηγμένου τμήματος ανάπτυξης της ZF, δήλωσε πως η συμφωνία θα δώσει στην ZF πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό από έναν εξαιρετικό πάροχο υπηρεσιών τεχνολογίας με εκτεταμένη βιομηχανική εμπειρία αλλά και ειδική εμπειρία σε επιμέρους τομείς. Η ASAP, παρουσίασε πωλήσεις ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ εννέα θυγατρικών εταιρειών το 2017. Η ZF κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια λίστα των 100 κορυφαίων προμηθευτών, με παγκόσμιες πωλήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία ύψους 34,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το περασμένο έτος.