Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Zagato Maserati Mostro σε πρώτο πλάνο

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Zagato Maserati Mostro σε πρώτο πλάνο

ΝΕΑ

Η Zagato Maserati Mostro σε πρώτο πλάνο

ΝΕΑ

Η Zagato ανακοίνωσε τα σχέδια της για την παραγωγή της Maserati Mostro, στην διάρκεια της έκθεσης ιστορικού αυτοκινήτου «Concorso D’Eleganza Villa d’Este» που διεξάγεται στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το πανέμορφο αυτοκίνητο που βλέπετε σχεδιάστηκε για να εορτασθούν τα 100 χρόνια της Maserati και ως πηγή έμπνευσης στάθηκε η Maserati 450 S Coupe Zagato του 1957. Είχε μείνει γνωστή ως «monster» και είχε κατασκευαστεί για τις 24 Ώρες του Λεμάν μετά από απαίτηση του Sir Stirling Moss. Για αυτό το λόγο η σύγχρονο Mostro έχει ένα έντονα ρετρό στιλ με το στρογγυλεμένο πίσω μέρος και το μακρύ καπό, στοιχεία που παραπέμπουν σε αγωνιστικά εκείνης της εποχής.

Zagato Maserati Mostro (5)

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό αμάξωμα από ανθρακονήματα βασίζεται πάνω σε ένα πλαίσιο Monocell (επίσης από το ίδιο υλικό) που στο συνδυάζει τμηματικά ένα σωληνωτό χαλύβδινο. Στο εμπρός μέρος υπάρχει ένας V8 με ξηρό κάρτερ και διαχείριση/χαρτογράφηση του κινητήρα ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, ενώ η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ημιαυτόματο κιβωτίου 6 σχέσεων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω τεχνικές πληροφορίες, ούτε και για τις επιδόσεις, αλλά έγινε γνωστό πως η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 5 «κομμάτια»!

Zagato Maserati Mostro (4)