Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η υψηλή τεχνολογία είναι το… κλειδί και στο επόμενο Nissan GT-R

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η υψηλή τεχνολογία είναι το… κλειδί και στο επόμενο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Η υψηλή τεχνολογία είναι το… κλειδί και στο επόμενο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Το GT-R δίνει προτεραιότητα στην ταχύτητα και την τεχνολογία, οπότε και το κλειδί του πρέπει να είναι εξίσου έξυπνο και πολύ ιδιαίτερο.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Η Nissan προβληματίζεται και σκέφτεται σοβαρά (από τώρα) την αντικατάσταση του GT-R, η ομάδα, η οποία δουλεύει πάνω στο project ετοιμάζει πολλά νέα πράγματα και θέλει να εφαρμόσει πάνω του προτάσεις και ιδέες, οι οποίες ξεκινούν από το κλειδί του.

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνος για αυτό ο Danny Burnside. Ο Creative Director και Designer στην Square Circle Media, έφτιαξε ένα έξυπνο πλήκτρο/ κλειδί υψηλής τεχνολογίας που διατηρεί το σχήμα αλλά προσθέτει πάρα πολλές λειτουργίες πέρα από το απλό ξεκλείδωμα στις πόρτες.

Πάνω στην εξωτερική οβάλ επιφάνεια του μπρελόκ υπάρχει μια οθόνη αφής, που επιτρέπει τη επιλογή μεταξύ των πολλαπλών σελίδων με δεδομένα. Η βασική σελίδα αναφέρει στους ιδιοκτήτες εάν το GT-R είναι κλειδωμένο και αν είναι ενεργοποιημένος ο συναγερμός.

Είναι επίσης δυνατή η εκκίνηση και το κλείσιμο του κινητήρα αλλά και η ρύθμιση του κλιματισμού στη επιθυμητή θερμοκρασία.Το “κλειδί” προσφέρει και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το GT-R, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες όπως: Το υπόλοιπο των καυσίμων, την στάθμη του λαδιού ή ακόμη και τα χιλιόμετρα πριν το service. Υπάρχουν επίσης και τα τρία βασικά κουμπιά. Το λογότυπο GT-R στο κέντρο κλειδώνει τις πόρτες, το αριστερό ανοίγει τον χώρο αποσκευών και το δεξί κουμπί χτυπά τη κόρνα.

Advertisement

NissanKey

Ο πρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της Nissan Alfonso Albaisa υπόσχεται ότι το επόμενο GT-R θα είναι: “ Το ταχύτερο σούπερ σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο”. Ωστόσο, αναγνωρίζει επίσης ότι οι μηχανικοί δουλεύουν ακόμη πάνω στον κινητήρα και το πλαίσιο ενώ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υβριδικό (με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

Το GT-R της επόμενης γενιάς θα εμφανιστεί κοντά στο 2025, γεγονός που δίνει στην Nissan αρκετό χρόνο για να καθορίσει τι είδους τεχνολογία (επόμενης γενιάς) θα χρησιμοποιεί στο νέο της Sport Coupe. Μέχρι τότε, το νέο GT-R50 δίνει στο μοντέλο, που κυκλοφορεί μια νέα ματιά.

Δεν είναι όμως το κλειδί του νέου GT-R το μόνο εντυπωσιακό δείτε ” Τα πιο εντυπωσιακά κλειδιά αυτοκινήτου”  όπως τα είχαμε συγκεντρώσει.

NissanKey1

Advertisement