Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει ένα νέο προσιτό ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 15:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW ετοιμάζει ένα νέο προσιτό ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζει ένα νέο προσιτό ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις γύρω από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η VW ετοιμάζεται να πλαισιώσει τη νέα γκάμα I.D. ηλεκτρικών μοντέλων της με ένα νέο προσιτό SUV του είδους. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του βρετανικού Auto Express, το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί στη γκάμα των ηλεκτρικών της VW κάτω από το crossover I.D. Crozz, έχοντας μήκος που μόλις θα ξεπερνά τα 4 μέτρα και όντας έτσι σχεδόν στο ίδιο μέγεθος με το νέο μικρό SUV VW T-Cross (φωτογραφίες).

Τεχνικά, το νέο μοντέλο θα χτιστεί πάνω στην ειδική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, MEB πλατφόρμα της VW, κάτι που εκτός των άλλων θα του επιτρέψει να προσφέρει πολύ καλούς χώρους, παρά τις compact διαστάσεις του.

Η μπαταρία όπου θα αποθηκεύεται η ενέργεια για την κίνηση του νέου μοντέλου αναμένεται να έχει χωρητικότητα 49 kWh, εξασφαλίζοντας έτσι αυτονομία κίνησης 330 χλμ. με βάση τον κύκλο μέτρησης κατανάλωσης WLTP.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, το νέο προσιτό ηλεκτρικό SUV της VW θα είναι προσθιοκίνητο και δεν θα υπάρχουν τετρακίνητες εκδόσεις. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Έμντεν της Γερμανίας και οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2020.

The all new Volkswagen T-Cross