Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού Golf

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού Golf

ΝΕΑ

Η VW διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού Golf

ΝΕΑ

Θέλοντας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η VW διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού Golf στο εργοστάσιο της Δρέσδης στη Γερμανία. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πλέον και από τον ερχόμενο Μάρτιο το VW e-Golf θα παράγεται σε 2.100 μονάδες/μήνα, από 1.050 αυτή τη στιγμή. Για να καταφέρει να επιτύχει αυτό το νούμερο η γερμανική μάρκα προσθέτει δεύτερη βάρδια στη γραμμή παραγωγής του αυτοκινήτου, αυξάνοντας την παραγωγή από τα 35 στα 70 αυτοκίνητα την ημέρα.

Η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη αναμένεται το 2018 να αυξηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από άλλη χρονιά, ιδίως από τη στιγμή που οι νέες απαγορεύσεις και τα μέτρα που έχουν πάρει πολλές χώρες για το diesel, βάζουν στο προσκήνιο τα ηλεκτρικά μοντέλα με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Ήδη και εν όψει όλων αυτών, η VW ανανέωσε το e-Golf μέσα στο 2017, προσφέροντάς του μεταξύ άλλων και μια μεγαλύτερη σε χωρητικότητα μπαταρία (35,8 kWh από 24,2 kWh), η οποία έχει αυξήσει την αυτονομία κίνησής του με μια φόρτιση στα 300 χιλιόμετρα.

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει για το 2019 το λανσάρισμα και του νέου I.D., του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού μικρομεσαίου αυτοκινήτου της, ενώ το 2020 αναμένουμε και το I.D. Crozz, το νέο ηλεκτρικό crossover της VW.