Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo αναλαμβάνει την ευθύνη για τα αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo αναλαμβάνει την ευθύνη για τα αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Η Volvo αναλαμβάνει την ευθύνη για τα αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Η νομοθεσία είναι ίσως το σημαντικότερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου τα οχήματα με αυτόματο πιλότο να κυκλοφορήσουν στους δημόσιους δρόμους. Είναι εύλογα τα ερωτήματα τύπου «ποιος θα ευθύνεται αν συγκρουστεί ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης με ένα συμβατικό;» και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως το τοπίο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σαφή απάντηση έδωσε η Volvo, δια στόματος του Προέδρου της, Hakan Samuelsson. Μιλώντας σε ημερίδα για την αυτόνομη οδήγηση που διοργανώθηκε στην Ουάσινγκτον από κοινού με τη σουηδική πρεσβεία, ο Samuelsson ανέφερε ότι η Volvo θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη οτιδήποτε συμβεί όσο είναι ενεργοποιημένος ο αυτόματος πιλότος.

Advertisement
Advertisement

Ο 64χρονος Σουηδός αναφέρθηκε και στις ανησυχίες για κακόβουλη παρεμβολή από τρίτους στον αυτόματο πιλότο. «Το χακάρισμα των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου θα θεωρείται παράνομη πράξη και θα διώκεται ποινικά. Εμείς στη Volvo εξελίσσουμε διαρκώς λογισμικό που θα προστατεύει το αυτοκίνητο από ανάλογες πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Samuelsson ζήτησε επίσης την ευθυγράμμιση της νομοθεσίας σχετικά με την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. «Η απουσία κοινής νομοθεσίας σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση αξιόπιστων δοκιμών που θα πληρούν τα διαφορετικά κριτήρια των 50 πολιτειών των ΗΠΑ».

Δείτε ΕΔΩ ένα κατατοπιστικό video με τον αυτόματο πιλότο της Volvo.