Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ΒΜW Μ2 Cabrio με 428PS της LW

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ΒΜW Μ2 Cabrio με 428PS της LW

ΝΕΑ

Η ΒΜW Μ2 Cabrio με 428PS της LW

ΝΕΑ

Όσοι θέλουν το κάτι παραπάνω και δεν το βρίσκουν στη γκάμα της BMW, μπορούν να απευθύνονται στη Lightweight που ασχολείται όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με την απόδοση και πλέον, έχει πιστοποιήσει τις επιδόσεις της ανοιχτής M2 που προτείνει.

Advertisement
Advertisement

Με έδρα στο Sinn-Fleisbach στη Γερμανία, η Lighweight δραστηριοποιείται στο χώρο της αναβάθμισης εδώ και 10 χρόνια. Η ειδικότητα που έχει αναπτύξει είναι στα μοντέλα της BMW, στα οποία οι επεμβάσεις της, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εμφάνιση αλλά δίνουν βάση και στην προσεκτική αναβάθμιση των μηχανικών μερών με στόχο τις ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το motto της εταιρείας, είναι και η βασική φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία και την ανάπτυξή της. Όπως λέει και οι επικεφαλής της Lightweight, Marx Muller, τα αυτοκίνητα που έχουν δεχτεί τις επεμβάσεις της LW, «δεν είναι μόνο όμορφα αλλά είναι και γρήγορα».  Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας, είναι και η BMW M2 Cabrio που με τις επεμβάσεις της Lightweight, απέδειξε πρόσφατα το πόσο γρήγορη είναι. Συγκεκριμένα, στην πίστα του Sachsenring, η ανοιχτή Μ2 με τους 428 ίππους (έναντι των 370 της εργοστασιακής εκδοχής) παρά τα 100 επιπλέον κιλά της από το μηχανισμό αναδίπλωσης και τα κομμάτια της οροφής σε σχέση με την M2 CS, έκανε ταχύτερο κατά 1 δευτερόλεπτο γύρο σε σχέση με την «ελαφρωμένη» εργοστασιακή εκδοχή της coupe M2.

Με χρόνο 1:34,16” η M2 Cabrio της Lightweight κατάφερε να μπει στον πάνθεον των ταχύτερων ανά κατηγορία. Οι επεμβάσεις της Lightweight ξεκινούν από την ειδική κατασκευή της πολλαπλής εξαγωγής (από Τιτάνιο) που καταλήγει στην τετραπλή απόληξη στο πίσω μέρος με το ειδικά διαμορφωμένο προφυλακτήρα. Η ανάρτηση του αυτοκινήτου είναι από εξελιγμένη με τη «βοήθεια» της Bilstein και πάνω στις ανάγκες του αυτοκινήτου που έχει ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω.

Advertisement

Η βάση που χρησιμοποιήθηκε για την διαμόρφωση της Μ2 Cabrio από την LW, ήταν μια M235i, στην οποία προσαρτήθηκαν αυθεντικά κομμάτια από το αμάξωμα της M2, με τις «πινελιές» του βελτιωτικού οίκου να αφορούν μέρη από ανθρακόνημα, όπως είναι το εμπρός spoiler, ο διαχύτης πίσω, τα καλύμματα των καθρεπτών, καθώς και το GTS καπό του κινητήρα. Ο κινητήρας, οι άξονες και τα φρένα προέρχονται από BMW M2 και συνεργάζονται και το κιβώτιο ταχυτήτων, σαν να πρόκειται για εργοστασιακή πρόταση.

Advertisement

Η τελική ταχύτητα του μοντέλου που έχει δεχτεί τις περιποιήσεις της Lightweight, είναι 300 χιλιόμετρα την ώρα και πρόκειται σίγουρα για ένα από τα πλέον ξεχωριστά και δυναμικά μοντέλα που μπορεί να βρει κανείς, ανάμεσα σε επιλογές με «ανοιχτή» οροφή.

Advertisement