Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Vision iNext θα συστήσει τη νέα πλατφόρμα της BMW

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Vision iNext θα συστήσει τη νέα πλατφόρμα της BMW

ΝΕΑ

Η Vision iNext θα συστήσει τη νέα πλατφόρμα της BMW

ΝΕΑ

Η Vision iNext που αναμένεται το 2020 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα της BMW αποκλειστικά για ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας πλατφόρμας θα είναι η ευελιξία όχι μόνο στο μέγεθος ώστε να εξυπηρετεί μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών, αλλά και στη διαμόρφωση των μονάδων κίνησης καθώς θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο plug-in υβριδικά όσο και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η νέα πλατφόρμα θα έχει εφαρμογή σε όλα τα μοντέλα που θα είναι μεγαλύτερα από την Σειρά 3  και θα επιτρέπει ακόμα και την διαμόρφωση με κινητήρα στο πίσω μέρος. Στόχος της BMW στο μέλλον είναι να έχει μόνο δύο πλατφόρμες: μια για τα μικρότερα μπροσθιοκίνητα μοντέλα και μια για τα μεγαλύτερα πισωκίνητα και τετρακίνητα. Η Vision iNext θα βασίζεται στη δεύτερη και θα έχει τον κινητήρα στον πίσω άξονα ενώ τα plug-in υβριδικά μοντέλα θα έχουν επίσης ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος και συμβατικό κινητήρα εμπρός. Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω η νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της BMW θα έχει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα ενώ τα plug-in θα έχουν ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων.

c089e72b-bmw-inext-055654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Φυσικά η νέα ευέλικτη πλατφόρμα θα υποστηρίζει και νέες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης ακόμα και επιπέδου 5, κάτι που σημαίνει πως τα μοντέλα που βασίζονται σε αυτή κάποια στιγμή θα μπορούν ακόμα και να κινούνται χωρίς οδηγό. Σε πρώτη φάση η BMW θα εφαρμόσει τεχνολογία επιπέδου 3, η οποία θα επιτρέπει την κίνηση χωρίς εμπλοκή του οδηγού σε αυτοκινητόδρομο και με ταχύτητες έως τα 130 χλμ./ωρα ενώ από το 2021 θα αρχίσουν οι δοκιμές των αυτόνομων συστημάτων επιπέδου 4 και 5.

c089e72b-bmw-inext-055654harpi640