Οι Γερμανοί γυρίζουν την πλάτη στα diesel | NewsAuto.gr
Κώστας Φούζας ΝΕΑ

Οι Γερμανοί γυρίζουν την πλάτη στα diesel

Το 2017 κλείνει με θετικό πρόσημο για την παραγωγή οχημάτων στη Γερμανία. Ωστόσο οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά δεν είναι και τόσο ευοίωνες λόγω της μείωσης στα ντίζελ αυτοκίνητα.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ ([email protected])

Σύμφωνα με τη ένωση των γερμανικών εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων (VDA- German Association of the Automotive Industry) η παραγωγή αυτοκινήτων εντός της χώρας θα φτάσει για το 2017 στα 3,5 εκατ. οχήματα και θα προσεγγίσει το ρεκόρ του 2009 (κυρίως λόγω του προγράμματος απόσυρσης που ισχύει αυτή τη στιγμή).
Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, η ένωση VDA προβλέπει μείωση την παραγωγής κατά 2% λόγω του αρνητικού κλίματος που υπάρχει απέναντι στα ντίζελ οχήματα. Μάλιστα οι αρμόδιοι αναφέρουν πως τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στη Γερμανία θα υποχωρήσουν κάτω από το 40%, με τη βενζίνη να καταλαμβάνει μέσα στο 2018 περίπου το 60% των συνολικών πωλήσεων.

Οι εταιρείες αυτοκινήτου στη Γερμανία έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην πολιτική που θα ακολουθήσουν οι μεγάλες πόλεις της χώρας, καθώς οι ανακοινώσεις περί απαγορεύσεων κίνησης diesel μοντέλων στα αστικά κέντρα έχουν προβληματίσει τους υποψήφιους αγοραστές.

Τέλος να σημειώσουμε πως ανάλογο είναι το σκηνικό και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι «εχθρικές» πολιτικές προς τα ντίζελ αυτοκίνητα μειώνουν συνεχώς τη ζήτηση για αυτά.

Log In or Create an account