Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE | Τιμές Καυσίμων

ΝΕΑ

Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου εκτίμησε ότι η υπηρεσία θέτει την ασφάλεια των πολιτών σε κίνδυνο.

Η Uber για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια έχασε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο αφού οι Ρυθμιστικές Αρχές εντόπισαν ένα «σχήμα αδυναμιών» σε θέματα ασφάλειας.

Ωστόσο η απόφαση είναι εφέσιμη και ακόμη δεν μπορεί με βεβαιότητα να εκτιμήσει ποιο θα είναι το μέλλον της εταιρείας στο Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μια αλλαγή στα συστήματα της Uber επέτρεπε σε οδηγούς που δεν είχαν λάβει άδεια να «φορτώνουν» τις φωτογραφίες τους σε λογαριασμούς άλλων οδηγών, με αποτέλεσμα να μπορούν να παίρνουν επιβάτες ως εάν να ήταν οι οδηγοί στους οποίους είχε μισθωθεί η διαδρομή, ανέφερε η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL). Αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 14.000 διαδρομές!

Η TfL ανέφερε ότι εντόπισε ένα σχήμα αδυναμιών της εταιρίας περιλαμβανομένων σοβαρών παραβιάσεων που έθεταν τους επιβάτες και την ασφάλειά τους σε κίνδυνο.

«Παρά την αντιμετώπιση ορισμένων από τα ζητήματα αυτά, η TfL δεν έχει εμπιστοσύνη πως παρόμοια ζητήματα δεν θα ξανασυμβούν στο μέλλον, κάτι που την οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η εταιρία δεν είναι κατάλληλη προς το παρόν» να διαθέτει άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο.» επησημαίνει η Ρυθμιστική Αρχή.

Η Uber ανακοίνωσε αμέσως ότι θα υποβάλει έφεση. Η διαδικασία αναμένεται να περιλαμβάνει νομική δράση και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες, επιτρέποντας ενδιαμέσως στους περίπου 45.000 οδηγούς της στο Λονδίνο να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες, παρά τη λήξη της άδειας της Uber σήμερα.

Η Uber, η οποία έχει επηρεάσει πτωτικά τη δουλειά των παραδοσιακών ταξί του Λονδίνου και άλλων υφιστάμενων παρόχων αντίστοιχων υπηρεσιών σε πολλές πόλεις του κόσμου, δήλωσε πως η απόφαση είναι «ασυνήθιστη και λανθασμένη».

Η Uber και η TfL βρίσκονται σε αντιπαράθεση αφότου η τελευταία απέρριψε ένα αίτημα ανανέωσης της άδειας της πρώτης το 2017, καθώς εκτίμησε πως ήταν λανθασμένη η προσέγγιση της Uber στην καταγγελία σοβαρών ποινικών αδικημάτων και στη διενέργεια ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Το 2018, μετά τις αλλαγές στο επιχειρηματικό της μοντέλο, δικαστής έδωσε στην Uber προσωρινή 15μηνη άδεια.

Τον Σεπτέμβριο, η TfL την παρέτεινε μόλις για δύο μήνες και της επέβαλε επιπλέον όρους όσον αφορά τον διαμοιρασμό της κούρσας, την ασφάλιση και τους ελέγχους του μητρώου των οδηγών.

Ο πρόεδρος της TfL ξεκαθάρισε επίσης ότι: «Γνωρίζω ότι αυτή η απόφαση μπορεί να μην αρέσει στους χρήστες της Uber, αλλά η ασφάλειά τους είναι η ύψιστη μέριμνα. Η πλήρης συμμόρφωση με τα αυστηρά πρότυπα της TfL είναι απαραίτητη αν οι εταιρίες ιδιωτικής μίσθωσης οχημάτων με οδηγό επιθυμούν να έχουν άδεια για να λειτουργούν στο Λονδίνο.»

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται λύση για τα 2.000 «εγκλωβισμένα» εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!

Θετικά κινείται η αγορά αυτοκινήτου αλλά οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί

Αυτά είναι τα αυτοκίνητα leasing που μπορούν να επιλέξουν οι βουλευτές!

Δημοφιλή στο Protothema.gr