Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6 τρολάρει την Tesla

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6 τρολάρει την Tesla

ΝΕΑ

Η θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6 τρολάρει την Tesla

ΝΕΑ

Η BMW έχει κατασκευάσει ελάχιστα φορτηγά στη μακρόχρονη ιστορία της, με το πιο πρόσφατο να είναι το πολυτελές pickup X7 που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο. Μήπως ήταν και το τελευταίο;

Advertisement
Advertisement

 

Όλοι οι εργαζόμενοι της βαυαρικής φίρμας ορκίζονται πως οι πιθανότητες να δουν μια BMW με καρότσα στο πίσω μέρος είναι ελάχιστες με τη γερμανική μάρκα να ισχυρίζεται εκ των έσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει ότι οι Βαυαροί είναι εξαιρετικά απίθανο να βγάλουν τον ανταγωνιστή του Cybertruck, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα των κοινωνικών μέσων της BMW να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στο Twitter. Τι έκανε; Ανέδειξε τη νέα X5 Protection VR6, με αλεξίσφαιρα παράθυρα, πλήρης θωράκιση και προστασία από θραύση σε περίπτωση που χτυπηθεί από μεταλλικές σφαίρες. Είναι προφανώς μια έμμεση αναφορά στο τεστ Armor Glass με τη χαλύβδινη σφαίρα που δεν πήγε όπως είχε προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του Tesla Cybertruck στο Λος Άντζελες.

Η BMW αποφάσισε να κινηθεί αντίστοιχα στο κύμα δημοτικότητας του Tesla Cybertruck για να τονίσει ακόμη περισσότερο το X5 Protection VR6. Το αυτοκίνητο της Tesla είναι ένα ηλεκτρικό pickup που ξεκινά από τα 39.900 δολάρια και ξεπερνά τα 69.900 δολάρια, ενώ αντίστοιχα, η γαλανόλευκη προπέλα προσφέρει ένα πολυτελές SUV 523 ίππων που διαθέτει κινητήρα V8 4,4 λίτρων με διπλό υπερσυμπιεστή και τιμή από 82.150 για τη X5 M50i. Προφανώς μια θωρακισμένη έκδοση που μπορεί να αντικρούσει τις σφαίρες κοστίζει πολύ περισσότερο, πιθανότατα με έξι ψηφία στην τιμή κτήσης.

Advertisement
Advertisement

Η BMW έχει μια μακρά ιστορία κατασκευής θωρακισμένων αυτοκινήτων που ξεκίνησαν με τη High Security 733i πίσω στο 1978. Η τελευταία X5 όμως είναι εφοδιασμένη με την προαιρετική θωρακισμένη οροφή που μπορεί να αντέξει μέχρι και 200 γραμμάρια εκρηκτικού υλικού τύπου C4. Δεδομένου ότι αυτή η δημοσίευση στο Twitter αφορά τα παράθυρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κρύσταλλα του μεγάλου SUV της BMW διαθέτουν πάχος 33 χιλιοστών με εσωτερική επίστρωση πολυανθρακικού υλικού για επιπλέον προστασία από θραύση.