Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θεότρελη BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile

Ελλάδα 6:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θεότρελη BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile

ΝΕΑ

Η θεότρελη BMW 3.0 CSL IMSA Batmobile

ΝΕΑ

Η BMW 3.0 CSL IMSA ‘Batmobile’ είναι ένα από τα πιο συμβολικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ από τον Γερμανό κατασκευαστή αυτοκινήτων και αυτές οι εικόνες μας δείχνουν πως θα φαινόταν εάν είχε μετατραπεί για χρήση στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Η BMW κατασκεύασε μόνο 5 κομμάτια από το πιο τρελό μοντέλο CSL IMSA 3.0 και ξεκίνησε για πρώτη φορά το αγωνιστικό της κατά τη διάρκεια της σεζόν του 1973. Το αυτοκίνητο ήρθε εξοπλισμένο με πρησμένα φτερά και σπόιλερ, εξ ου και το ψευδώνυμο «Batmobile». Έχει κατασκευαστεί επίσης μια street έκδοση με πολύ πιο συγκρατημένη εμφάνιση. Όχι σαν αυτή που βλέπετε εδώ.

Το αυτοκίνητο των εικόνων μας, προέρχεται από την έμπνευση του ανεξάρτητου σχεδιαστή Khyzyl Saleem και διατηρεί τα περισσότερα από τα στοιχεία αεροδυναμικής που διέθετε το αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά το κάνει χωρίς την αγωνιστική πινελιά. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου είναι αυτό που αρχικά τραβά τα βλέμματα χάρη σε ένα ιδιαίτερο προφυλακτήρα και ένα διαχωριστή που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιοστά από το δρόμο. Επίσης, ένα σύνολο σύγχρονων προβολέων LED κάνουν το αυτοκίνητο πιο κατάλληλο για χρήση στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές του Batmobile ήταν οι εκρηκτικές εμπρόσθιες και οπίσθιες καμάρες των τροχών και αυτή η έκδοση τις διατηρεί υιοθετώντας παράλληλα ένα σύνολο αλουμινένιων τροχών τύπου BBS με ξεχωριστό design. Στη συνέχεια φτάνουμε στο πίσω μέρος, όπου το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την ίδια εντυπωσιακή πτέρυγα της αγωνιστικής έκδοσης, καθώς και ξεχωριστά πίσω φώτα.

Ένα όχημα σαν αυτό κάνει τις σύγχρονες M2 και M8 να δείχνουν προφανώς ντροπαλές μπροστά του, ε δεν είναι δα και λίγο αυτό…