Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τετράτροχη αδυναμία του Bob Marley

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η τετράτροχη αδυναμία του Bob Marley

ΝΕΑ

Η τετράτροχη αδυναμία του Bob Marley

ΝΕΑ

Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν στις αρχές του Φεβρουαρίου ήταν και η γέννηση του Bob Marley. Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός είχε μία ιδιαίτερη αγάπη. Τα αυτοκίνητα της BMW.

Advertisement
Advertisement

 

O Robert Nesta Marley γεννήθηκε στο χωριό Nine Mile της Τζαμάικα. Υπήρξε ο άνθρωπος που έκανε την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ήταν μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers.

Advertisement
Advertisement

Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο Peace Medal of the Third World. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.

Η ιστορία μας ξεκινά σε μία από τις περιοδείες του Marley στις ΗΠΑ. Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος πήγε να στριμώξει τον Marley ρωτώντας τον, πως η απλή και μακριά από τα υλικά αγαθά ιδεολογία των “ρασταφάρι” ταιριάζει με τα αυτοκίνητα BMW που οδηγεί. Εκείνος απάντησε: “Κύριε τα αυτοκίνητα αυτά έχουν το δικό μου όνομα και του συγκροτήματός μου: Bob Marley and the Wailers”.

 

Advertisement

Προφανώς ο Marley δεν πίστευε πραγματικά ότι η βαυαρική εταιρεία πήρε το όνομά του από τον ίδιο και την μπάντα του, αλλά ήταν μία εύκολη απάντηση, που τον έκανε να ξεφεύγει από την κριτική που δεχόταν για καταναλωτικά αγαθά.

Advertisement

Για να είμαστε δίκαιοι με τον Marley, για την οικονομική του δυνατότητα, ποτέ δεν επέλεξε τα ακριβά μοντέλα της BMW. Η πρώτη του ήταν μία 1602 saloon, από τα πιο βασικά μοντέλα της Βαυαρικής εταιρίας. Αργότερα πήρε μία 2500 ή Bavaria όπως ήταν γνωστή στην Βόρεια Αμερική. Ήταν η πρόγονος της σειράς 5, και ήταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο με δυνατό κινητήρα. Το μοντέλο αυτό φαίνεται πως κράτησε για περισσότερο καιρό ο Marley.

Το αυτοκίνητο υπάρχει ακόμη και μάλιστα έχει αναπαλαιωθεί από έναν restorer στην Καλιφόρνια, το 2013. Δυστυχώς δεν υπάρχουν χαρτιά να το επιβεβαιώσουν αλλά ο νέος ιδιοκτήτης του μηχανικός ισχυρίζεται ότι η Bavaria ήταν του μεγάλου μουσικού.

Παρόλο που ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερος λάτρης των αυτοκινήτων, ο Marley, είχε ένα ιδιαίτερο γούστο στα τετράτροχα. Μην ξεχνάτε πως η επιλογή μίας BMW στη Βόρεια Αμερική εκείνη την χρονική περίοδο ήταν κάτι το ριζοσπαστικό. Γιατί του άρεσε (πέρα από το όνομα) μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ.

Advertisement