Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla πατεντάρει υδρόψυκτα καθίσματα

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla πατεντάρει υδρόψυκτα καθίσματα

ΝΕΑ

Η Tesla πατεντάρει υδρόψυκτα καθίσματα

ΝΕΑ

Σύμφωνα με αναφορές στον αμερικάνικο Τύπο η Tesla πατεντάρισε ένα νέο σύστημα για την ψύξη και τη θέρμανση των καθισμάτων που χρησιμοποιεί κύκλωμα με υγρό.

Advertisement
Advertisement

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στο αμερικάνικο περιοδικό Car and Driver αναφέρει πως η Tesla κατέθεσε πατέντα με ένα νέο και άκρως πρωτότυπο σύστημα για την ψύξη και τη θέρμανση των καθισμάτων μέσω κυκλώματος με κυκλοφορία υγρού. Έως τώρα η ανάλογη λειτουργία στα αυτοκίνητα με τέτοιο εξοπλισμό γίνονταν μέσω θερμαινόμενων αντιστάσεων και ανεμιστήρων για την θέρμανση και την ψύξη αντίστοιχα.

Στην πατέντα που κατέθεσε η Tesla ο τρόπος λειτουργίας είναι εντελώς διαφορετικός καθώς η θερμοκρασία των καθισμάτων ελέγχεται μέσω της κυκλοφορίας ενός υγρού σε κύκλωμα το οποίο υπάρχει ως επίστρωση σε όλη την επιφάνεια του καθίσματος, κάτω από το εξωτερικό του κάλυμμα.

Advertisement
Advertisement

Αν και στην πατέντα δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θα μεταβάλλεται  η θερμοκρασία του υγρού φαίνεται πως υπάρχει μια μικρή αντλία η οποία θα φροντίζει για την κυκλοφορία του ενώ υπάρχουν περιγραφές και για τις δικλείδες ασφαλείας που θα χρησιμοποιούνται προκειμένου να αποκλειστούν όλες οι πιθανότητες διαρροών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περεταίρω πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο που έχει γίνει στην εξέλιξη του εν λόγω συστήματος ούτε βέβαια έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την υιοθέτηση του πρωτοποριακού συστήματος στα μοντέλα παραγωγής. Ωστόσο αρκετές φορές η Tesla μας έχει εκπλήξει με την ταχύτητα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε την εφαρμογή του συστήματος αρκετά σύντομα.

 

Advertisement