Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla παρήγαγε 1.000.000 αυτοκίνητα

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla παρήγαγε 1.000.000 αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Η Tesla παρήγαγε 1.000.000 αυτοκίνητα

ΝΕΑ

To ορόσημο του 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων, που βγήκαν από τη γραμμή συναρμολόγησης γιόρτασε πρόσφατα η Tesla. Το 1.000.000στό όχημα ήταν ένα Model Y.

Advertisement
Advertisement

 

Η Tesla μπήκε στη λίγκα των κατασκευαστών που κατασκεύασαν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα και παράλληλα έγινε η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. Το ορόσημο γιορτάστηκε στην έδρα της στο Palo Alto στην Καλιφόρνια και ο Elon Musk το ανακοίνωσε στο Twitter εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για ολόκληρη την ομάδα. Ο Musk στο Tweet του μίλησε για την αφοσίωσή τους και μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες με τους εργαζόμενους και το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο, ένα κόκκινο Tesla Model Y.

Advertisement
Advertisement

Με το άνοιγμα του δεύτερου εργοστασίου αυτοκινήτων παγκοσμίως στη Σαγκάη της Κίνας, στα τέλη του περασμένου έτους, η Tesla αύξησε σημαντικά το ετήσιο ποσοστό παραγωγής της. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να παράγει περισσότερα από 150.000 ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιο της εκεί, τα οποία, σε συνδυασμό με την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου Fremont των 500.000, θα τους έδιναν ετήσιο ρυθμό 650.000 μονάδων.

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, ο Elon Musk κατάφερε να βάλει την ηλεκτροκίνηση στο πλαίσιο της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων, κάνοντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να προσθέσουν στην γκάμα τους εναλλακτικές λύσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Advertisement

Η γκάμα της Tesla περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τα sedans Model 3 και Model S, καθώς και τα SUV Model X και Model Y. Η Tesla φυσικά έχει και άλλα μοντέλα σε εξέλιξη, έτσι αργότερα, η οικογένεια των αυτοκινήτων της θα μεγαλώσει με τα ολοκαίνουργια Roadster, Cybertruck και το φορτηγό / τράκτορα Semi.

Advertisement