Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla και επίσημα στην Ευρώπη

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla και επίσημα στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Tesla και επίσημα στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Tesla βρίσκεται κοντά στο να πάρει έγκριση τύπου για να πουλά και επίσημα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Πάντως, αν και δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση, η εταιρία από το Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια ετοιμάζεται να παραδώσει τα πρώτα “Model 3 το Φεβρουάριο σε όσους Βορειοευρωπαίους έχουν παραγγείλει τα αυτοκίνητά τους, από ανεξάρτητους εισαγωγείς.

Advertisement
Advertisement

Το ξεκίνημα των παραδόσεων του Tesla Model 3 στην Ευρώπη αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον CEO της εταιρίας Elon Musk. Η εταιρεία ήταν επίσης ο βασικός ωφελημένος από την φοροαπαλλαγή ύψους 7.500 δολαρίων ανά όχημα για όσους αγόραζαν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Από τις αρχές του 2019, η φοροαπαλλαγή μειώνεται στα 3.750 δολάρια, οπότε η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει στη μείωση της τιμής ανά όχημα για να διατηρήσει το ίδιο επίπεδο στις πωλήσεις..

Advertisement

Η Tesla στοχεύει με το “Model 3” στη σειρά 3 της BMW και στο VW Golf, ενώ τα φορτηγά και τα SUV αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των πωλήσεων οχημάτων των ΗΠΑ, όταν στην Ευρώπη οι αγοραστές, εξακολουθούν να προτιμούν τα sedan μοντέλα.

Όσο για την έγκριση τύπου η εταιρεία εργάζεται σε στενή συνεργασία με τις αρχές και αναμένει να λάβει την πιστοποίηση, όταν τελειώσει η εορταστική περίοδος, δήλωσε σε site αυτοκινήτου των ΗΠΑ, πρόσωπο που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, επειδή οι συζητήσεις παραμένουν μυστικές. Πάντως η εταιρία κρατά σταθερό το χρονοδιάγραμμα της.

Advertisement

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κυκλοφορήσουμε το μοντέλο 3 στην Ευρώπη και την Κίνα στους πρώτους μήνες του 2019, δεδομένου ότι η αγορά μεσαίων premium sedans στις περιοχές αυτές είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι στη Βόρεια Αμερική”, δήλωσε ο Musk τον Οκτώβριο.model3c

Η Tesla έχει προηγουμένως λάβει έγκριση τύπου όσο αφορά την ασφάλεια, τον θόρυβο και τους ρύπους, μέσω της Ολλανδικής “RDW”. Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν το νέο όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πιστοποιηθεί από μία εθνική αρχή, η έγκριση ισχύει για όλες τις αγορές.

Η εταιρεία έχει αρχίσει να λαμβάνει έγκριση συστημάτων/ εξαρτημάτων και αναμένει την έγκριση τύπου ολόκληρου οχήματος, δήλωσε ο Therese de Vroomen, εκπρόσωπος της RDW.

Advertisement

model3b