Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tesla κατηγορείται για ρατσισμό και ελλιπή μέτρα ασφαλείας

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tesla κατηγορείται για ρατσισμό και ελλιπή μέτρα ασφαλείας

ΝΕΑ

Η Tesla κατηγορείται για ρατσισμό και ελλιπή μέτρα ασφαλείας

ΝΕΑ

Ένα πρώην στέλεχος της Tesla άσκησε αγωγή εναντίον της εταιρίας κατηγορώντας την για ανοχή σε φυλετικές διακρίσεις και αδιαφορία για τα μέτρα ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla βρίσκεται στο επίκεντρο για τις συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό της και για το εργασιακό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοί της.

Αυτή την φορά ένας αφροαμερικανός με το όνομα Carcellus Cage κατηγορεί την εταιρία για ρατσισμό αλλά και υπερβολικές πιέσεις για να μην φέρει στην επιφάνεια θέματα που άπτονται της ασφάλειας των εργαζομένων.

Ο Cage εργάστηκε στο Αφγανιστάν στον κατασκευαστικό τομέα, όπου τραυματίστηκε και επέστρεψε στην Αμερική. Η Tesla εκτίμησε την δουλειά του και τον προσέλαβε. Στην αγωγή του αναφέρεται στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 έως τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2020 που η εταιρία τον απέλυσε.

Advertisement
Advertisement

Ο Cage αναφέρει πολλά περιστατικά φυλετικών διακρίσεων και αντιμετώπισης σε διάφορα θέματα, ενώ σημειώνει ότι στις τουαλέτες υπάρχουν παντού ρατσιστικά σχόλια εναντίων των μαύρων και ζωγραφισμένες σβάστικες.

Στην αγωγή του, πέρα από τις έντονες φυλετικές πιέσεις, σημειώνει ότι ανέφερε και πολλές κατασκευαστικές παραβιάσεις, για τα οποία προσπαθούσε να ειδοποιήσει τους υπεύθυνους στην Tesla χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα οι προειδοποιήσεις έφθασαν σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

Advertisement

Ένα από τα παραδείγματα που έδωσε σχετίζεται με τη συγκόλληση ενός δοχείου πίεσης, για το οποίο ο Cage παρατηρεί ότι επισκευάστηκε χωρίς επιμέλεια και με παράβαση όλων των κανόνων ασφαλείας, χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση για την σφράγιση της συσκευής.

Ο Cage υποστηρίζει ότι οι υπεύθυνοι δεν ελάμβαναν κάποια μέτρα για να εφαρμόσουν τις σωστές διαδικασίες, καθώς αυτό θα σήμαινε την επιβράδυνση ή ακόμα και την διακοπή της παραγωγής. Για να μην γίνει αυτό, η Tesla συνέχισε να παραβιάζει τους κανόνες ασφαλείας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Advertisement

Η προσπάθεια αυτή οδήγηση στον υποβιβασμό των αρμοδιοτήτων του Cage και τελικά στην απόλυσή του. Η μήνυση είναι μία σπάνια πρακτική για πρώην υπάλληλο της Tesla καθώς συνήθως φθάνουν σε διαιτησία για να αποτρέψουν την δημοσιότητα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια θα κληθεί να επιβεβαιώσει αν οι καταγγελίες του Cage είναι βάσιμες. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει μόνο τον υπάλληλο και τις ενδεχόμενες αποζημιώσεις που θα του καταβληθούν. Αλλά θα υποχρεώσει και την Τesla να συμμορφωθεί, κάτι που σημαίνει πρόστιμα και σημαντικές απώλειες για την εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα
Γιατί ένα Tesla έχει τόσο ήσυχη καμπίνα; (video)
O Elon Musk παραδέχτηκε το λάθος της Tesla με το Model X

Advertisement