Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τεχνολογία φώτων του νέου Astra

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η τεχνολογία φώτων του νέου Astra

ΝΕΑ

Η τεχνολογία φώτων του νέου Astra

ΝΕΑ

Υποσχέσεις για κάτι… καλό, αφήνει η Opel με τη νέα γενιά του Astra. Τόσο σε ποιότητα κύλισης και επιδόσεις, όσο και στον εξοπλισμό. Στον τελευταίο θα περιλαμβάνονται και φώτα LED Matrix, που χαρίζουν πολύ καλύτερη ορατότητα απ’ό,τι οι συμβατικοί προβολείς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Opel ονομάζει τη σχετική τεχνολογία IntelliLux και θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στη μικρομεσαία κατηγορία. Το σύστημα LED matrix θα ρυθμίζει αυτόματα το μήκος και το εύρος της δέσμης, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Έτσι θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή ορατότητα, χωρίς να τυφλώνει τους άλλους χρήστες του δρόμου, χάρη στην κάμερα που θα διαπιστώνει την παρουσία άλλων οχημάτων.

Όταν το Astra θα βγαίνει από το αστικό περιβάλλον θα ενεργοποιείται αυτόματα η μεγάλη «σκάλα». Τη στιγμή που η κάμερα θα ανιχνεύσει όχημα που είτε προπορεύεται είτε κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ορισμένα από τα φωτιστικά στοιχεία LED θα απενεργοποιούνται ώστε το φως τους να μην επηρεάζει αρνητικά τους άλλους οδηγούς. Το σημαντικό είναι ότι η τεχνολογία IntelliLux δεν θα απαιτεί την παρουσία συστήματος πλοήγησης για να ενεργοποιείται (για να κρίνει δηλαδή αν το Astra βρίσκεται σε αστική ή όχι περιοχή).

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του νέου Astra έχει προγραμματισθεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν αμέσως μετά. Οι εξωτερικές του διαστάσεις θα είναι μικρότερες, όμως οι χώροι για τους επιβάτες θα είναι πιο πλούσιοι. Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο turbo των 998 cc, αλλά το νέο 1.6 diesel με τους 136 ίππους.