Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Tata αποκλείει την πώληση της Jaguar Land Rover

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Tata αποκλείει την πώληση της Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Η Tata αποκλείει την πώληση της Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

O Ινδικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που κατέχει την Jaguar και Land Rover δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει την πώληση τους, παρά τα δημοσιεύματα που έλεγαν το αντίθετο.

Advertisement
Advertisement

 

Η Tata Motors αγόρασε την εταιρεία κατασκευής των Jaguar και Land Rover από την Ford Motors το 2008. Οι δύο εταιρίες πέρασαν γρήγορα σε κερδοφορία με άνθηση των πωλήσεων σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα. Όμως η κάμψη στην αγορά οχημάτων της τελευταίας έκαναν την JLR να εξασθενίσει σε τέτοιο βαθμό, που πρέπει να ξεκινήσει πρόγραμμα εξοικονόμησης, που ίσως οδηγήσει σε μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο. Έτσι πολλά έντυπα και sites δημοσίευσαν εκτιμήσεις για πώληση των δύο κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

«Εμείς δεν πρόκειται να πουλήσουμε την Jaguar Land Rover», δήλωσε ο Natarajan Chandrasekaran, ο πρόεδρος της Tata Sons Ltd σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. Ο πρόεδρος της εταιρείας επενδύσεων του ομίλου, η οποία ανήκει σε μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που περιλαμβάνει την Tata Motors Ltd, προσθεσε: «Η Jaguar και η Land Rover είναι βασικές δραστηριότητα για εμάς. Από πλευράς εσόδων, είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων μας».

Οι απώλειες στα κέρδη οφείλονται στην πτώση της αγοράς αυτοκινήτου της Ινδίας και του εξωτερικού (Κίνα) αλλά και στην πιθανότητα του Brexit. Ο Chandrasekaran είπε ότι οι πωλήσεις στην Κίνα έχουν μειωθεί κατά 50 % (το προηγούμενο έτος), αν και το 2019 δείχνει κάποια βελτίωση. Επιπλέον τόνισε πως οι εταιρίες πρέπει να δημιουργήσουν την σωστή γκάμα να επενδύσουν σε ηλεκτρικά οχήματα και να μειώσουν το κόστος. «Η εταιρεία πάντα θα αναζητά συνεργασίες» τόνισε ο Chandrasekaran και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε μία συμφωνία, απλά για να πουλήσουμε ένα μερίδιο» και κατέληξε: «θα πρέπει να βρούμε έναν πιθανό συνεργάτη σαν την BMW με ολοκληρωμένη γκάμα και υγιή οικονομικά».

Advertisement

Η Tata στο παρελθόν αρνηθεί τις εκθέσεις οικονομικών οργανισμών και αναλυτών, οι οποίοι της προτείνουν να εξετάσει αμυντικές στρατηγικές με περικοπές και πιθανή πώληση των μετοχών της JLR.

Advertisement