Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η συνεργασία της Alfa Romeo με τον Andrea de Adamich

Ελλάδα 19:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συνεργασία της Alfa Romeo με τον Andrea de Adamich

ΝΕΑ

Η συνεργασία της Alfa Romeo με τον Andrea de Adamich

ΝΕΑ

Τον φωνάζουν «Καθηγητή της Alfa Romeo» και όχι άδικα. Ο λόγος για τον άκρως επιτυχημένο πρώην οδηγό αγώνων και νυν εκπαιδευτή Andrea de Adamich!

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Παράλληλα με την πλούσια αγωνιστική του ιστορία, συνέδεσε το όνομα του με την Alfa Romeo και την οδική ασφάλεια, μέσω του κέντρου ασφαλούς οδήγησης (Centro Internazionale Guida Sicura). Η συμβολή του 77χρονου στο νέο πρόγραμμα της Alfa Romeo, την Accademia di Guida Alfa Romeo, αποτελεί τo πιο πρόσφατο κεφάλαιο αυτής της μακροχρόνιας σχέσης.

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τουρισμού, το 1966, πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo 1600 GTA, αποτέλεσε μόνο την αρχή της σχέσης του Ιταλού οδηγού με τη μάρκα από το Μιλάνο. Με πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ, το οποίο περιλαμβάνει και 34 εκκινήσεις σε αγώνες της Formula 1, ο de Adamich, δημιούργησε το 1991 σε συνεργασία με την Alfa Romeo το Διεθνές Κέντρο Ασφαλούς οδήγησης με βάση την πίστα του Βαράνο, κοντά στην πόλη της Πάρμα.

Advertisement
Advertisement

Alfa-and-Adamich-c640

Σκοπός της σχολής να διδάξει στους καθημερινούς οδηγούς όλα εκείνα τα «μυστικά» που θα κάνουν πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο. Η εμπειρία και το πάθος του de Adamich, σε συνδυασμό με τα μοντέλα της Alfa Romeo που ήταν διαθέσιμα για την εκπαίδευση, έκαναν την όλη διαδικασία όχι απλά αποτελεσματική, αλλά και απολαυστική για τους συμμετέχοντες. Αρχικά με τις 75 και 164, στη συνέχεια με τις 147 και 156 και σήμερα με τις Giulietta, Giulia και Stelvio, η σχολή εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 οδηγούς. Από τη λίστα των μοντέλων που πέρασαν από τη σχολή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εξωτικές κατασκευές όπως η SZ, η 8C Competizione, αλλά και εκδόσεις με το διακριτικό Quadrifoglio.

Alfa-and-Adamich-g640

Advertisement

Αποτέλεσμα της στενής σχέσης των δύο πλευρών είναι και η συνεργασία στα πλαίσια της Accademia di Guida Alfa Romeo, όπου η τεχνολογική υπεροχή της πλατφόρμας Giorgio των Giulia και Stelvio μεταφράζεται, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών της σχολής, σε ασφάλεια, ταχύτητα  και οδηγική απόλαυση.

Alfa-and-Adamich-e640

Advertisement

Συστήματα όπως η ανάρτηση Alfa Link, το σύστημα τετρακίνησης Q4, το αποκλειστικό ηλεκτρομηχανικό σύστημα πέδησης IBS, αλλά και το Alfa CDC, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, αναδεικνύονται μέσα από τις οδηγίες των εκπαιδευτών της σχολής του de Adamich, έτσι ώστε ο οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες τους.

Alfa-and-Adamich-a640