Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η συναρμολόγηση του V8 της νέας BMW Σειράς 8 Coupe

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η συναρμολόγηση του V8 της νέας BMW Σειράς 8 Coupe

ΝΕΑ

Η συναρμολόγηση του V8 της νέας BMW Σειράς 8 Coupe

ΝΕΑ

Μπορεί η νέα BMW Σειρά 8 Coupe συναρμολογείται στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ, όμως ο κινητήρας της πιο δυναμικής έκδοσης κατασκευάζεται στο κύριο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μόναχο.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την έναρξη παραγωγής του πολυτελούς σπορ οχήματος της γερμανικής μάρκας, έχει ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση των πρώτων V8 κινητήρων της M850i xDrive Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.5-10.0 lt/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 240-228 g/km) από την οποία οι Βαυαροί μοιράστηκαν μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

Ο 4.4lt και απόδοσης 530 αλόγων κινητήρας του μοντέλου της BMW M Performance κατασκευάζεται στο παραδοσιακό πλέον εργοστάσιο του BMW Group, όπου σύγχρονες hi-tech διαδικασίες και οι προηγμένες ικανότητες του έμπειρου προσωπικού ενσωματώνονται στη διαδικασία παραγωγής που χαρακτηρίζεται από κορυφαίο επίπεδο κατασκευαστικής ποιότητας. Αποτέλεσμα είναι ένας κινητήρας που υπόσχεται υψηλή συναισθηματική και οδηγική απόλαυση, καθώς συνδυάζει πολιτισμένη λειτουργία με αγωνιστικές επιδόσεις.

bmw-8-series-2018-d640

Advertisement
Advertisement

Ο σπάνιος χαρακτήρας του νέου V8 φαίνεται και στις διαδικασίες παραγωγής που εφαρμόζονται στο εργοστάσιο του Μονάχου. Ο κινητήρας κατασκευάζεται με υψηλή ακρίβεια υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων τεχνικών που φροντίζουν για μία εξατομικευμένη διαδικασία παραγωγής.

v8-engine-assemply-e640tall

Το μπλοκ, ο στροφαλοθάλαμος και η κυλινδροκεφαλή του νέου V8 αποστέλλονται στο Μόναχο από το χυτήριο ελαφρών μετάλλων του εργοστασίου του BMW Group στο Λάντσουτ, συναρμολογούνται σε βάσεις μεταφοράς με ενσωματωμένες μονάδες συλλογής δεδομένων και υποβάλλονται σε μηχανική επεξεργασία με υψηλού επιπέδου ακρίβεια. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής μπορούν να αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την ποιότητα, όπως ροπές σύσφιξης για μπουλόνια και διάκενα βαλβίδων.

Advertisement

v8-engine-assemply-b640tall

Η ανταλλαγή δεδομένων εξασφαλίζει ότι χρησιμοποιούνται κατάλληλα εργαλεία και ροπές σύσφιξης για τον αντίστοιχο κινητήρα σε όλους τους σταθμούς συναρμολόγησης. Επιπλέον, βασικά εξαρτήματα όπως έδρανα, μπιέλες ή κυλινδροκεφαλές αποκτούν έναν ατομικό κωδικό. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να παρακολουθείται με ακρίβεια η εξέλιξη κάθε εξαρτήματος, από τη λήψη μέχρι την εγκατάστασή του.

Advertisement

v8-engine-assemply-c640tall

Με τη συναρμολόγηση του νέου V8 στην έδρα του, στο Μόναχο, το BMW Group υπογραμμίζει τη σημασία της παραγωγής κινητήρων στις παραδοσιακές εγκαταστάσεις παραγωγής του. Η ικανότητα που έχει αναπτυχθεί για εξαιρετικά αποδοτικές και περίπλοκες κινητήριες μονάδες στις εγκαταστάσεις του Μονάχου αξιοποιείται επίσης στην παραγωγή των 6 ή 8-κύλινδρων κινητήρων των μοντέλων BMW M και των δωδεκακύλινδρων κινητήρων της M760Li xDrive και αυτοκινήτων Rolls-Royce.

v8-engine-assemply-f640tall

Advertisement

Έτσι επιτυγχάνεται συμμόρφωση με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασυμβίβαστη ποιότητα διαδικασιών, ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις για αξιοσημείωτες επιδόσεις και μέγιστη οδηγική απόλαυση στο τιμόνι της νέας BMW M850i xDrive Coupe.

v8-engine-assemply-d640tall

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)