Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Subaru μας δείχνει το επόμενο WRX STI

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Subaru μας δείχνει το επόμενο WRX STI

ΝΕΑ

Η Subaru μας δείχνει το επόμενο WRX STI

ΝΕΑ

Mε ένα νέο πρωτότυπο στην έκθεση βελτιώσεων του Τόκιο, η Subaru μας προϊδεάζει για τις σχεδιαστικές γραμμές που θα υιοθετήσει η επόμενη γενιά του κορυφαίου WRX STI. ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει το επόμενο WRX STI που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμα της. Το μοντέλο παραγωγής θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στα μέσα του έτους και σήμερα η Subaru μας δίνει μια μικρή γεύση για αυτό, μέσω του Viziv Performance STI Concept, που κλέβει τις εντυπώσεις στο Motor Show βελτιώσεων του Τόκιο.

Το εν λόγω πρωτότυπο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Viziv Performance cοncept που είδαμε τον Οκτώβριο, όμως διαθέτει ακόμη πιο επιθετικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν τα σπορ γονίδια της φίρμας.

subaru-viziv-performance-sti-concept (3)

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζουν τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα LED, ενώ η μεγάλη εισαγωγή για τον αέρα στο πάνω μέρος του καπό παραμένει και εδώ. Εντυπωσιακά σε όψη είναι τα σπόιλερ από ανθρακόνημα, οι μεγάλες ζάντες, αλλά και το τελείωμα του πίσω τμήματος της οροφής που θυμίζει κουπέ αυτοκίνητο. Επίσης, ο σπορ χαρακτήρας του 4θυρου αμαξώματος συμπληρώνεται από τον μεγάλο διαχύτη και την ψηλή αεροτομή που είναι φτιαγμένη από Carbon (προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί κάποια εικόνα από το εσωτερικό του ιαπωνικού μοντέλου).

subaru-viziv-performance-sti-concept (2)

Τέλος, να σημειώσουμε πως, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το hot τετρακίνητο sedan της Subaru ενδέχεται να αποκτήσει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης (ο ηλεκτροκινητήρας θα κινεί τον πίσω άξονα) το οποίο θα συνδυάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2,5άρι τούρμπο βενζινοκινητήρα που γνωρίζουμε.

Advertisement

subaru-viziv-performance-sti-concept (1)