Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η…”σκοτεινή” πλευρά της BMW X6

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η…”σκοτεινή” πλευρά της BMW X6

ΝΕΑ

Η…”σκοτεινή” πλευρά της BMW X6

ΝΕΑ

Η BMW έχει αποκαλύψει μια μοναδική, μαύρη έκδοση της νέας X6, αποσκοπώντας να τονίσει τη σιλουέτα του μοντέλου δεύτερης γενιάς, και είναι τόσο σκοτεινή μάλιστα, που καλύπτει τις περισσότερες λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού.

Advertisement
Advertisement

 

Θα αποκαλυφθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, σε χρώμα «Vantablack» που προέρχεται από τη Surrey Nanosystems με έδρα το Newhaven. Το μη αντανακλαστικό χρώμα μπορεί να κάνει ένα αντικείμενο να εμφανίζεται δισδιάστατο και ως εκ τούτου είναι “ένα μάλλον ακατάλληλο φινίρισμα βαφής αυτοκινήτου” σύμφωνα με τη BMW. Ερωτηθείς γιατί η νέα X6 βάφεται με αυτό τον τρόπο, ο σχεδιαστής του μοντέλου, Hussein Al Attar, δήλωσε: “Εσωτερικά, συχνά χαρακτηρίζουμε τη BMW X6 ως “The Beast”. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. “Η απόχρωση Vantablack VBx2 τονίζει αυτή την πτυχή και κάνει την BMW X6 να δείχνει ιδιαίτερα απειλητική. Επιπλέον, η X6 υπήρξε πάντα το πιο προκλητικό μοντέλο στη γκάμα μας. Γιατί λοιπόν να μην τονίσουμε αυτό ακόμη περισσότερο, με ένα φινίρισμα που απλά μαγεύει την προσοχή του θεατή;”.

Advertisement
Advertisement

Ο Ben Jensen, ιδρυτής της Surrey NanoSystems, δήλωσε: “Απορρίψαμε πολλά αιτήματα από διάφορους κατασκευαστές αυτοκινήτων στο παρελθόν. Χρειάστηκε η BMW X6 και ο μοναδικός, εκφραστικός σχεδιασμός της για εμάς να διασκεδάσουμε τη συγκεκριμένη ιδέα. “Η πρώτη βανοστατική βαφή της εταιρείας ξεκίνησε το 2014, η ίδια ισχυρίστηκε ότι απορροφά το 99,965% του φωτός. Ο Jensen είπε ότι αυτό το προϊόν δεν θα ήταν κατάλληλο για τη X6 παραγωγής “επειδή ο θεατής θα είχε χάσει κάθε αίσθηση του τρισδιάστατου”. Το “σκοτεινό τέρας” θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στη Φρανκφούρτη, παράλληλα με την εργοστασιακή X6 αλλά και την αλεξίσφαιρη X5 Protection VR6.