Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Skoda ψάχνει τρόπους να αυξήσει την παραγωγή λόγω υψηλής ζήτησης

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Skoda ψάχνει τρόπους να αυξήσει την παραγωγή λόγω υψηλής ζήτησης

ΝΕΑ

Η Skoda ψάχνει τρόπους να αυξήσει την παραγωγή λόγω υψηλής ζήτησης

ΝΕΑ

Από το καλό στο καλύτερο πάει η Skoda, αφού η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει επιπλέον παραγωγή μέσω εξωτερικού συνεργάτη εκτός Τσεχίας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση των αυτοκινήτων της. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η ζήτηση και οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεπεράσει όλη την παραγωγή του 2018, παρότι τα εργοστάσια της Skoda στην Τσεχία δουλεύουν ήδη σε full ρυθμούς.

Για αυτό το λόγο και το επόμενο βήμα είναι να συνεργαστεί η Skoda με κάποιον ανεξάρτητο κατασκευαστή, που θα παράγει επιπλέον αυτοκίνητα εκτός Τσεχίας.

Αυτή η πρακτική είναι συνηθισμένη στην αυτοκίνηση, αφού πολλοί κατασκευαστές επιλέγουν ανεξάρτητα εργοστάσια π.χ. τη Magna Steyr στην Αυστρία ή τη Valmet στη Φινλανδία για να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής τους, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω επεκτάσεις των δικών τους εργοστασίων ή ακόμη και κατασκευή νέων.

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τον περασμένο μήνα το VW Group αποφάσισε το ξεκίνημα της παραγωγής του Skoda Karoq στη Γερμανία, στο εργοστάσιο του Όσναμπρικ, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να μπορέσει η εταιρεία να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση των μοντέλων της.

Κύριοι υπεύθυνοι για αυτή την επιτυχία της Skoda είναι τα δύο νεότερα SUV της, το Karoq και το Kodiaq, τα οποία μαζί και με το νέο μικρότερο SUV που αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα, υπολογίζεται ότι θα αυξήσουν την παραγωγή της μάρκας στα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά έτος μέχρι το 2025, από 1,2 εκατομμύρια σήμερα.

Karoq plant 640