Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Rolls-Royce ετοιμάζει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Rolls-Royce ετοιμάζει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce ετοιμάζει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Η Rolls-Royce όπως θα θυμάστε, εισήγαγε το ηλεκτρικό πρωτότυπο 102EX το 2011, αλλά η εταιρεία δεν ακολούθησε την ιδέα να κατασκευάσει τελικά ένα ηλεκτρικό όχημα τα επόμενα έτη. Αυτά βέβαια πριν από επτά χρόνια, γιατί σήμερα τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτό θα αλλάξει καθώς το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW Peter Schwarzenbauer δήλωσε πρόσφατα στην Automotive News Europe ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα δείτε ένα ηλεκτρικό όχημα από την Rolls-Royce». Ο Schwarzenbauer λέει ότι πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ρωτήσει για ένα EV από τότε που η εταιρεία αποκάλυψε το νέο μοντέλο Phantom αλλά παραδέχεται ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναπτυχθεί ένας ηλεκτρικός κινητήρας γιατί προς το παρόν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην αλουμινένια πλατφόρμα Architecture of Luxury.

Ο Schwarzenbauer συνέχισε να λέει ότι μια ηλεκτρική Rolls-Royce θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει μια διαφορετική πλατφόρμα, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι εντελώς νέα, καθώς θα μπορούσε απλώς να “πραγματοποιηθεί μια μεγάλη προσαρμογή”.

Advertisement
Advertisement

Switzerland Photo: James Lipman / jameslipman.com

Δεν υπάρχει λόγος για το πότε θα μπορούσε να φτάσει ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου δήλωσε ότι η εταιρεία ζητά από τους πελάτες πολλές ερωτήσεις σχετικά με ένα ηλεκτρικό όχημα και θέλουν το μοντέλο να κυμαίνεται μεταξύ 500 και 600 km αυτονομίας. Ο Schwarzenbauer πρότεινε επίσης ότι το αυτοκίνητο θα μπορούσε να φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό από τη Rolls-Royce που δείχνει συμβατική, αλλά δεν πιστεύει ότι η εικόνα της εταιρείας θα αλλάξει σύντομα.

Εκτός από το EV, ο Schwarzenbauer είπε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια Rolls-Royce με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5 για τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια. Επιπλέον, ανέφερε ότι το επερχόμενο BMW iNext θα ξεκινήσει με ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 3 αντί του συστήματος με επίπεδο 5 που έχει υποσχεθεί. “Δεν πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα είναι έτοιμος για μια τόσο μεγάλη εξέλιξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 ή 5 το 2021“.