Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Renault Sport φτιάχνει το πιο “hot” Clio RS

Ελλάδα 14:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Renault Sport φτιάχνει το πιο “hot” Clio RS

ΝΕΑ

H Renault Sport φτιάχνει το πιο “hot” Clio RS

ΝΕΑ

Οι οπαδοί των hot hatch απογοητεύτηκαν όταν η Renault άφησε να εννοηθεί πως δεν θα μπει στην παραγωγή το concept του Clio RS16. Από την άλλη, υπάρχει τώρα ένα πλήρες κιτ σώματος διαθέσιμο μετά από το πρωτότυπο, αλλά θα πρέπει να βιαστείτε, μόλις 250 κομμάτια θα διατεθούν. Είναι μέρος της νέας σειράς προϊόντων RS Performance που συνδυάζει εξαρτήματα με σπορ στυλ αλλά και απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το πιο επιθετικό κιτ αμαξώματος μπορεί να συμπληρωθεί από ένα σύνολο ζαντών αλουμινίου Turini που έχουν λαμπερό μαύρο ή κόκκινο φινίρισμα. Αν προτιμάτε να έχετε κάποιες πραγματικές αναβαθμίσεις και όχι θεωρητικές βελτιώσεις, θα είστε ευτυχείς να ακούσετε τη Renault να προσφέρει καθίσματα από ίνες άνθρακα και νέα ενισχυμένη αντιστρεπτική δοκό. Η απόδοση σε πίστα μπορεί να βελτιωθεί με την προσθήκη φρένων υψηλής απόδοσης αλλά και με ειδική ρύθμιση της ανάρτησης.

Αυτά τα extra προέρχονται από τον συναρπαστικό κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα τα δούμε στο Clio RS, μετά το ντεμπούτο του Clio που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες. Τα εξαρτήματα RS Performance θα κυκλοφορήσουν σταδιακά και στο Megane RS. Επιπλέον, η Renault Sport υπόσχεται να σας προσφέρει και πολλά άλλα μικρότερης σημασίας ανταλλακτικά που θα κάνουν περήφανο τον εγωισμό σας…

Advertisement
Advertisement

Δεν θα βρείτε δυστυχώς τον κινητήρα του κορυφαίου Megane στο καυτό Clio στη λίστα αναβαθμίσεων, αλλά αυτά τα εξαρτήματα της RS Performance κάνουν καλή δουλειά τελικά. Υπάρχει πάντως ακόμη μια ελπίδα για ένα Clio RS με κινητήρα Megane, καθώς το νέο supermini θα μπορούσε να υιοθετήσει την υπερτροφοδοτούμενη μονάδα 1,8 λίτρων που θα βρείτε επίσης στην Alpine A110. Θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε, αλλά ελπίζουμε ότι θα συμβεί τελικά.

Renault-rs-performance-parts-tsiro-640