Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Renault διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού Zoe

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Renault διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού Zoe

ΝΕΑ

Η Renault διπλασιάζει την παραγωγή του ηλεκτρικού Zoe

ΝΕΑ

Κοιτάζοντας ξεκάθαρα προς το μέλλον, η Renault θα διπλασιάσει την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της Zoe, ως συνέπεια της πρόσφατης απόφασης της εταιρείας για επένδυση 1,2 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το Zoe είναι το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Renault, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή από τα τέλη του 2012, έχοντας καταφέρει μάλιστα να είναι το πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στην Ευρώπη από το 2015 έως και πέρυσι. To 2017 η παραγωγή του έφθασε τις 30.000 μονάδες.

Η Renault θα παρουσιάσει την επόμενη χρονιά τη νέα γενιά του Zoe και πλέον, η παραγωγή αναμένεται να διπλασιαστεί σε σχέση με σήμερα, αγγίζοντας τα 440 αυτοκίνητα ανά εργάσιμη μέρα, από 220.

Για να το καταφέρει αυτό η Renault θα εκμεταλλευτεί την παραδοσιακή διακοπή του Αυγούστου, προετοιμάζοντας τη γραμμή παραγωγής στο κεντρικό της εργοστάσιο του Flins στη Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

2018 - Renault ZOE

Παράλληλα και εκτός από το νέο Zoe, η γαλλική μάρκα θα παρουσιάσει σταδιακά και άλλα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, ως συνέπεια της μελλοντικής της στρατηγικής για 8 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2022. Ανάμεσά τους αναμένεται να είναι και αυτοκίνητα που θα βασιστούν στη νέα πλατφόρμα CMF-EV της κοινοπραξίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η αύξηση της παραγωγής του Zoe θα έχει ως συνέπεια το μεγαλύτερος μέρος της παραγωγής του Clio να μεταφερθεί από το Flins στα εργοστάσια της Renault στην Προύσα της Τουρκίας και του Νόβο Μέστο της Σλοβενίας. Σημειώνουμε ότι στις αρχές του 2019 περιμένουμε το λανσάρισμα της νέας 5ης γενιάς του Renault Clio.

Advertisement

2018 - Renault ZOE