Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ψηφιακή Mercedes-Benz 300 SL είναι εξαιρετικά κουλ

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ψηφιακή Mercedes-Benz 300 SL είναι εξαιρετικά κουλ

ΝΕΑ

Η ψηφιακή Mercedes-Benz 300 SL είναι εξαιρετικά κουλ

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz 300 SL αποτέλεσε και θα εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

 

Η γερμανίδα καλλονή έχει εδώ και δεκαετίες συγκεντρώσει εκατομμύρια θαυμαστές και φίλους. Όχι άδικα θα λέγαμε, καθώς η σχεδίασή της ήταν μοναδική και ιδιαιτέρως καλαίσθητη εμπνέοντας πολλούς παλαιότερους, αλλά και νεότερους ντιζάϊνερς. Όπως στην προκειμένη περίπτωση τον καλλιτέχνη WB.artist20, ο οποίος βασιζόμενος στην 300 SL Roadster (1957-1963), αλλά και στην Mercedes-AMG GT Roadster μας παρουσιάζει τη δική του άποψη για το πώς θα μπορούσε να είναι η «300 SL» του σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η επιτυχημένη ιστορία της SL ξεκινά το 1954, με την κατασκευή της θρυλικής coupe έκδοσης, γνωστής και ως «Gullwing», χάρη στις χαρακτηριστικές πόρτες που έμοιαζαν σαν άνοιγμα φτερών γλάρου. Η φιλοσοφία για μια οροφή παντός καιρού εύκολης λειτουργίας είναι τόσο επιτυχημένη που η 300 SL τροποποιήθηκε ανάλογα. Το γερμανικό roadster ήταν ένα από τα πιο όμορφα κλασικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Κάτω από το καπό του βρισκόταν ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,0 λίτρων, ο οποίος απέδιδε 215 ίππους και συνδυαζόταν με κιβώτια ταχυτήτων διαφόρων σχέσεων. Τον Νοέμβριο του 1958, η 300 SL Roadster, έχοντας τροποποιημένη σχέση τελικής μετάδοσης, σημείωσε τελική ταχύτητα 242,5 km/h στον γερμανικό αυτοκινητόδρομο Μόναχο-Ίνγκολσταντ. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1963, στο εργοστάσιο του Σιντελφίγκεν έπεσε η αυλαία της 300 SL Roadster, με το τελευταίο μοντέλο να βγαίνει από την γραμμή παραγωγής.