Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη teaser εικόνα του νέου Opel Corsa

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πρώτη teaser εικόνα του νέου Opel Corsa

ΝΕΑ

Η πρώτη teaser εικόνα του νέου Opel Corsa

ΝΕΑ

Η Opel δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία από το νέας γενιάς Corsa, το οποίο αναμένεται στα τέλη του 2019.

Advertisement
Advertisement

 

Σίγουρα η εξέλιξη του νέου Corsa, το οποίο θα φτάσει αισίως στην έκτη γενιά, δεν ήταν και η πιο ομαλή. Ο λόγος ήταν η απόφαση της General Motors να πουλήσει το μερίδιο της που αφορούσε την Opel/Vauxhall στο Γκρουπ της PSA, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι σχεδιασμού να ξαναρχίσουν από το μηδέν, αλλάζοντας μάλιστα και την αρχική πλατφόρμα τοποθετώντας τη νέα CMP, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο Peugeot 208.

Advertisement
Advertisement

Η teaser φωτογραφία δεν δείχνει κάτι παραπάνω από μία λεπτομέρεια των εμπρός φωτιστικών σωμάτων, τα οποία θα διαθέτουν λαμπτήρες matrix LED, μία τεχνολογία που είδαμε πρώτα στο Opel Astra και αργότερα στο μεγαλύτερο Insignia. Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν θα ανήκουν στον βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό, καθώς στο παρελθόν κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες απεικόνιζαν το νέο Corsa με κλασσικούς προβολείς αλογόνου. Οι ίδιες φωτογραφίες έδειχναν ότι το νέο supermini της Opel θα λανσαριστεί αποκλειστικά σε πεντάθυρη έκδοση, κάτι που ήδη κάνουν τα νέα VW Polo και SEAT Ibiza.

Advertisement

Η Opel ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Corsa, αλλά το πιο πιθανό είναι να τροφοδοτείται με τους μικρής χωρητικότητας υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες της PSA, όπως τον τρικύλινδρο 1.2 PureTech σε διάφορες ιπποδυνάμεις. Θα υπάρχει μάλλον και έκδοση με ατμοσφαιρικό κινητήρα, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί από τον κατασκευαστή, ότι μέσα στο 2020 θα λανσαριστεί και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο eCorsa.

Advertisement