Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη Jaguar D-Type

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πρώτη Jaguar D-Type

ΝΕΑ

Η πρώτη Jaguar D-Type

ΝΕΑ

Στο Βρετανικό Concours of Elegance που θα γίνει αρχές Σεπτέμβρη, η Jaguar θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ανακατασκευασμένη την πρώτη D-Type παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

 

Η πρώτη Jaguar D-Type παραγωγής θα κάνει επίσημο ντεμπούτο μπροστά στο κοινό του Βρετανικού Concours of Elegance που θα πραγματοποιηθεί στο Hampton Court, από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου, μαζί με μια σειρά από ιστορικές Ferrari, Aston Martin και κάποιες ακόμα Jaguar. Η συγκεκριμένη D-Type θεωρείται η μοναδική που έχει διατηρηθεί αυθεντική μέχρι σήμερα, με τον original κινητήρα και το κιβώτιο, έτσι όπως βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 1961.

Advertisement
Advertisement

Το μαύρο χρώμα είναι επιλογή του 1970, όταν και το αυτοκίνητο επανήλθε στην αρχική του κατάσταση, μια και μέχρι τότε χρησιμοποιήθηκε σε αρκετούς αγώνες και ήταν βαμμένο ανάλογα (μπλε σκούρο με λευκές ρίγες). Η τελευταία του ανακατασκευή, που το έχει φέρει στην κατάσταση που το  βλέπουμε σήμερα, είχε διάρκεια 3.000 εργατοώρες αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες όλων όσοι θέλουν να δουν ένα αυθεντικό κομμάτι από την ιστορία της Jaguar.