Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η προσφορά της Ferrari εν μέσω πανδημίας

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η προσφορά της Ferrari εν μέσω πανδημίας

ΝΕΑ

Η προσφορά της Ferrari εν μέσω πανδημίας

ΝΕΑ

Η Ferrari συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών κατασκευαστών παγκοσμίως, οι οποίοι χρειάστηκε να κλείσουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Advertisement
Advertisement

Με τη βάση της να βρίσκεται σταθερά εντός της ακτίνας κινδύνου καθώς η Ιταλία αντιμετωπίζει τα χειρότερα από τον ιό, για προληπτικούς λόγους έπρεπε να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Αλλά παρά το γεγονός αυτό, ο Ιταλός κατασκευαστής supercar έχει δεσμευτεί να βοηθήσει εκεί όπου μπορεί.

Ενώ η Lamborghini έστρεψε το χέρι της προς την κατασκευή μασκών, η Ferrari ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία για την άντληση κεφαλαίων που θα καταλήξουν στο σύστημα υγείας στη Modena. Η οικογένεια Agnelli, η οποία μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για κάποια εκλεκτά αυτοκίνητα όπως η F8 Tributo, ανακοίνωσε πως προσφέρει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και 150 ολοκληρωμένα μηχανήματα αναπνευστήρων ως μέρος της δωρεάς, ενώ επίσης, προέτρεψε τους πλούσιους πελάτες της Ferrari να βοηθήσουν όπου μπορούν.

Μέχρι στιγμής, η Ferrari κατάφερε να συγκεντρώσει άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση της νοσηλευτικής υποδομής της Modena με σκοπό την πληρέστερη υγειονομική περίθαλψη. Αυτό το απίστευτο εγχείρημα τιμά τους προύχοντες πελάτες της και επιτεύχθηκε λίγες μέρες μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας, με τους περισσότερους πόρους να αναμένονται στη συνέχεια. Η αρχική κατανομή των χρημάτων έχει ήδη διατεθεί στην Πόλη της Modena – την πόλη στην οποία γεννήθηκε ο Enzo Ferrari – με την ιταλική εθνική υπηρεσία υγείας να χορηγεί αυτόματα πλήρη πρόσβαση προς όφελος της θεραπείας των μολυσμένων από τον ιό ατόμων.

Advertisement
Advertisement

Τα κεφάλαια έχουν επίσης διατεθεί σε κάτι που ονομάζεται «τηλεϊατρική», επιτρέποντας την απομακρυσμένη παρακολούθηση αυτών που έχουν μολυνθεί, ενώ ένα παρόμοιο σύστημα έχει ενσωματωθεί ως μέρος του έργου «Back on Track» της Ferrari για την αναζωογόνηση της παραγωγής, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το προσωπικό είναι σε θέση να παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του μέσω μιας εφαρμογής που θα το παρακολουθεί και θα ειδοποιεί εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτό το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή, μεταξύ των πολυάριθμων άλλων σχεδίων ασφάλισης και προστασίας του προσωπικού, ο κατασκευαστής αναγκάστηκε να καθυστερήσει την επανέναρξη των λειτουργιών στις εγκαταστάσεις του τόσο στο Maranello όσο και στη Modena έως τις 3 Μαΐου 2020. Αυτό είναι σύμφωνο με την ιταλική κυβέρνηση που επεκτείνει την εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας.