Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πρεμιέρες της Honda στη Γενεύη

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι πρεμιέρες της Honda στη Γενεύη

ΝΕΑ

Οι πρεμιέρες της Honda στη Γενεύη

ΝΕΑ

Πάνω στο νέο Civic Type R θα πέσουν όλα τα φώτα στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Το προσθιοκίνητο σπορ hatch θα αποκαλυφθεί στην έκδοση παραγωγής, καθώς ως πρωτότυπο το έχουμε δει στην πόλη της Ελβετίας πριν ένα χρόνο. Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο NewsAuto.gr, η άφιξή του στην ελληνική αγορά έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Αύγουστο. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 2 Μαρτίου, μία ημέρα πριν ανοίξει τις πύλες της για τους δημοσιογράφους η διεθνής έκθεση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ως γνωστόν, κινητήρας του νέου Type R θα είναι ένα 4κύλινδρο σύνολο με υπερτροφοδότηση, ο 2.0 i-VTEC. Η ισχύς του θα ξεπερνά τα 280 PS (ίσως φθάνει τα 300 PS), ενώ θα συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Δίπλα του στο περίπτερο της Honda θα βρίσκεται το υβριδικό supercar NSX, το οποίο θα κάνει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα (πρωτοεμφανίστηκε πριν λίγες εβδομάδες στο Ντιτρόιτ με το σήμα της Acura).

Έτοιμες να εμφανιστούν στη Γενεύη είναι και οι εκδόσεις παραγωγής των HR-V και Jazz. Το μικρό SUV θα εισαχθεί στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο, αρχικά ως προσθιοκίνητο, με τον 1.6 diesel και έναν νέο 1.5 βενζίνης. Και οι δύο συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όμως για το δεύτερο θα προσφέρεται προαιρετικά και ημιαυτόματο CVT. Από την πλευρά του, το Jazz θα κάνει χρήση ενός νέου 1.3 κινητήρα βενζίνης.

Advertisement
Advertisement