Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Polestar θέλει να κοντράρει την Tesla

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Polestar θέλει να κοντράρει την Tesla

ΝΕΑ

Η Polestar θέλει να κοντράρει την Tesla

ΝΕΑ

To Polestar 2 βρίσκεται ακόμα δύο χρόνια πριν την παραγωγή του όμως αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό αντίλογο στο Tesla Model 3.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Polestar ανακοίνωσε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν το πολυσυζητημένο κουπέ με τον κωδικό “1” τα οποία θα ακολουθήσουν την αριθμητική κωδικοποίηση και προς το παρόν σημειώνονται ως “2” και “3”. Μάλιστα η εταιρία ανακοίνωσε πως σε αντίθεση με το 1 που θα είναι μόνο αριστεροτίμονο τα 2 και 3 θα παραχθούν και σε δεξιοτίμονες εκδόσεις.

150c3ed253451ad30b07b8e4de4aa509harpi530

Τόσο το σεντάν Polestar 2 όσο και το SUV Polestar 3 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Έτσι το 2 αναμένεται να βρεθεί απευθείας αντιμέτωπο με το Tesla Model 3 τόσο σε επίπεδο διαστάσεων όσο και τιμής καθώς το περίπου 4,7 μέτρων τετράθυρο σεντάν θα πωλείται στην Ευρώπη περίπου στα 40.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του Polestar 2 αναμένεται να γίνει προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς ενώ η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2020. Όσο για το Polestar 3 οι άνθρωποι της εταιρίας τοποθετούν την άφιξή του περίπου δύο χρόνια αργότερα. Το SUV της Polestar θα έχει μια σχεδιαστική προσέγγιση που θα θυμίζει κουπέ, με χαμηλή οροφή. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Chengdu στην Κίνα μαζί με το Polestar 1 ενώ το 2 θα παράγεται σε άλλη μονάδα που θα έχει δυνατότητα μεγαλύτερου όγκου αυτοκινήτων καθώς θα πρέπει να ξεπερνά τις 50.000 μονάδες το χρόνο.

Η Polestar θα έχει για τα αυτοκίνητά της δύο προγράμματα απόκτησης. Το πρώτο αφορά την εξ’αρχής εξαγορά ενώ το δεύτερο θα επιτρέπει την μακροχρόνια ενοικίαση με σταθερό μίσθωμα που θα περιλαμβάνει τόσο τη συντήρηση όσο και την ασφάλιση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρία η δεύτερη επιλογή είναι και αυτή που αναμένεται να κυριαρχήσει στο χώρο του αυτοκινήτου τα επόμενα χρόνια.

150c3ed253451ad30b07b8e4de4aa509harpi640