Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι plug-in υβριδικές Lamborghini δοκιμάζονται στο δρόμο! (+video)

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι plug-in υβριδικές Lamborghini δοκιμάζονται στο δρόμο! (+video)

ΝΕΑ

Οι plug-in υβριδικές Lamborghini δοκιμάζονται στο δρόμο! (+video)

ΝΕΑ

Η ιταλική φίρμα ολοκληρώνει λίγο έξω από το εργοστάσιό της στη Sant’Agata Bolognese τις τελευταίες δοκιμές στον αντικαταστάτη της Huracan και στη νέα Urus.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini αλλάζει σελίδα στην ιστορία της, κάτι που θα τονιστεί ακόμα περισσότερο στην παρουσίαση των νέων της plug-in υβριδικών μοντέλων εντός του έτους. Ως γνωστόν, το ξεκίνημα έχει ήδη γίνει με τη Revuelto που αποτέλεσε εφαλτήριο της μάρκας στον σταδιακό εξηλεκτρισμό της γκάμας.

Όπως έχει εδώ και καιρό γνωστοποιηθεί, ο αντικαταστάτης της Huracan με την κωδική ονομασία LB63x θα διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα, την ώρα που παρόμοιο κινητήριο σύνολο θα έχει και η νέα γενιά της Urus.

Το supercar αναμένεται να εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 αντικαθιστώντας τον ατμοσφαιρικό V10 που είχε η Huracan, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα εάν θα είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο. Η μετάβαση στον V8 και τους ηλεκτροκινητήρες πρόκειται να φέρει σημαντικές αλλαγές, καθώς θα μετατοπίσει την μέγιστη και αυξημένη ροπή του νέου μοντέλου σε πιο χαμηλές σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, η LB63x θα είναι αρκετά ισχυρότερη από τη Huracan, που έχει απόδοση 640 ίππους. Η Lamborghini θέλει να κάνει ένα μεγάλο άλμα και να διαθέσει πάνω από 850 ίππους στο νέο μοντέλο, ώστε να ανταγωνιστεί τους 830 της Ferrari 296.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Lamborghini κατασκεύασε περίπου 25.000 Huracan και μένει να δούμε εάν η LB63x θα μπει σε μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τη ζήτηση του νέου μοντέλου, αλλά και από το χρονικό διάστημα που σκοπεύει η εταιρεία να το διαθέσει στην αγορά.

Όσον αφορά την Urus, αποτέλεσε το best-seller της μάρκας το 2023, με 6.087 μονάδες να πωλούνται. Οι εκδόσεις S και Performante πρόκειται να καταργηθούν βέβαια μετά το λανσάρισμα της Urus PHEV, διότι η νέα γενιά θα είναι αρκετά ισχυρότερη.

Advertisement

Συγκεκριμένα, και στη νέα Urus, αναμένουμε η ιπποδύναμη να αυξηθεί σημαντικά χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση. Από όσα γνωρίζουμε, πρόκειται να δούμε πάνω από 740 ίππους, την ώρα που η κορυφαία έκδοση Performante έχει απόδοση 666 ίππους.

Ως προς τις τελικές δοκιμές που κάνει η Lamborghini αυτήν την περίοδο στη Sant’Agata Bolognese, ο ειδικός φωτογράφος αυτοκινήτων Varryx δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο YouTube όπου μας αποκαλύπτει τα νέα καμουφλαρισμένα μοντέλα.

Advertisement