Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Πυροσβεστική βυθίζει στο νερό μια BMW i8

Ελλάδα 7:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Πυροσβεστική βυθίζει στο νερό μια BMW i8

ΝΕΑ

Η Πυροσβεστική βυθίζει στο νερό μια BMW i8

ΝΕΑ

Για την αποφυγή πιθανής ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς η Πυροσβεστική στην Ολλανδία βύθισε σε δεξαμενή με νερό μια BMW i8 που είχε αρχίσει να καπνίζει χωρίς αιτία.

Advertisement
Advertisement

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο λογαριασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει απαθανατιστεί όλη η ανορθόδοξη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Το υβριδικό supercar είχε αρχίσει να καπνίζει χωρίς κάποια αιτία και έτσι μετά από κλήση του τοπικού αντιπροσώπου της BMW το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που βρέθηκε στο σημείο προχώρησε στη βύθιση του αυτοκινήτου σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού όπου και παρέμεινε για 24 ώρες προκειμένου να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα πυρκαγιάς.

Στο μήνυμα που συνόδευε τις φωτογραφίες η Πυροσβεστική υπηρεσία σημείωνε πως η κλήση που έλαβε ανέφερε πως η i8 άρχισε να καπνίζει ενώ βρισκόταν μέσα στην έκθεση. Οι υπάλληλοι της αντιπροσωπίας οδήγησαν άμεσα το αυτοκίνητο σε ανοιχτό χώρο και όταν έφθασε το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής αποφασίστηκε αυτή η ριζοσπαστική λύση καθώς αντίστοιχα περιστατικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δείξει πως οι συμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης πυρκαγιάς δεν είναι αποτελεσματικές.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως σε ανάλογα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουμε δει πως οι φωτιές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω των χημικών αντιδράσεων που γίνονται στις μπαταρίες μπορούν να διαρκέσουν πολύ μεγάλο διάστημα ή ακόμα και να αναζωπυρωθούν ξαφνικά ενώ φαίνεται πως έχει υπάρξει πλήρης κατάσβεση. Είναι επίσης γνωστό πως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν όσους σχετίζονται με την εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων είναι η μεγιστοποίηση της ασφάλειας απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς.

 

Advertisement