Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η πιο γρήγορη Corvette είναι υβριδική

Ελλάδα 23:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο γρήγορη Corvette είναι υβριδική

Mobility

Η πιο γρήγορη Corvette είναι υβριδική

Mobility

Με έναν ηλεκτροκινητήρα να στέλνει 160 ίππους στους εμπρός τροχούς, η Corvette E-Ray AWD Hybrid, γράφει επιδόσεις- ρεκόρ για τα δεδομένα της ιστορίας των 70 ετών του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο, ήταν μόνο η αρχή για τη νέα εποχή της Corvette που στην τελευταία της γενιά, γράφει χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας.

Η νέα Corvette E-Ray είναι η νέα προσέγγιση της C8 Corvette, στην οποία το μοντέλο αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία του, υβριδικό σύνολο για την κίνησή του και μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Ένας ηλεκτροκινητήρας 160 ίππων τροφοδοτεί τους τροχούς του μπροστινού άξονα, ενώ ο LT2 V8 στέλνει 495 ίππους στους πίσω.

Advertisement
Advertisement

Η συνδυαστική ισχύς των 655 ίππων, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου που είναι διαθέσιμο τόσο σε coupe, όσο και σε cabrio αμάξωμα. Με τιμή αγοράς τα Στα 104.300 ευρώ, η Corvette E-Ray κοστίζει σημαντικά περισσότερο από τη βασική C8 των 64.500 ευρώ. Στην γκάμα του μοντέλου υπάρχει ακόμα και η Z06 που είναι η απόλυτα σπορ έκδοση, με 670 ίππους και μόλις 1.000 ευρώ υψηλότερη τιμή.

Με τον τρόπο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι για το μοντέλο, έχουν δύο επιλογές σε ότι έχει να κάνει με τις εκδόσεις υψηλής απόδοσης. Η υβριδική Corvette, μπορεί να υπολείπεται κατά 15 ίππους σε σχέση με τη Z06, γράφει όμως χάρη στην τετρακίνηση, καλύτερη επίδοση σε ότι έχει να κάνει με το χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει στα 100 χλμ./ώρα από στάση.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η E-Ray είναι η ταχύτερη Corvette όλων των εποχών σε αυτή τη διαδικασία, σταματώντας το χρονόμετρο στα 2,5 δευτερόλεπτα από την εκκίνηση της επιτάχυνσης έως τα 100 χλμ./ώρα (η Z06 χρειάζεται αντίστοιχα, 2,9 δευτερόλεπτα). Με μικρότερη διαφορά (ένα δέκατο) αλλά και πάλι γρηγορότερη της Z06, είναι η E-Ray στο 400άρι, όπου καταφέρνει να γράψει 10,5 δευτερόλεπτα.

Οπτικά, η E-Ray δανείζεται μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία της Z06, συμπεριλαμβανομένου του φαρδύτερου κατά 91 χιλιοστών αμαξώματος και των μακρύτερων, πιο λεπτών αεραγωγών πίσω. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί η E-Ray είναι ο LT2 V8 των 6,2 λίτρων με τους 495 ίππους και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων.

Advertisement

Τη διαφορά κάνει ο ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία που βρίσκεται κάτω από το κεντρικό τούνελ και στέλνει 160 ίππους και 170 Nm στους μπροστινούς τροχούς. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, η E-Ray μπορεί και κινείται μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα της και αυτό την κάνει και την πρώτη προσθιοκίνητη Corvette στην ιστορία του μοντέλου.

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων, η E-Ray δεν είναι plug-in υβριδική, κάτι που σημαίνει πως δεν έχει καλώδιο για τη φόρτιση της μπαταρίας του συστήματος. Οι τεχνικοί επέλεξαν ένα πιο παραδοσιακό υβριδικό σύνολο που βασίζεται στο αναγεννητικό φρενάρισμα και την ισχύ κινητήρα για να επαναφορτίσει την μπαταρία των 1,9 kWh του συστήματος.

Advertisement

Σε ότι αφορά στο βάρος του αυτοκινήτου, αυτό έχει διαμορφωθεί στα 1.712 κιλά. Για τα φρένα του μοντέλου η εταιρεία συνεργάστηκε με την Brembo για ένα προηγμένο σετ που θα διασφαλίζει ότι η ταχύτερη εργοστασιακή Corvette έχει τα φρένα που χρειάζεται. Για να ξεχωρίζει η E-Ray από τις υπόλοιπες Corvette, η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από χρωματικές επιλογές για διακόσμηση, πάνω στη χρωματική παλέτα των 14 επιλογών από την οποία μπορεί ο κάθε υποψήφιος να φτιάξει τη δική του E-Ray.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η πιο δημοφιλής BMW Μ
Η Kia συνεχίζει να παίζει… τένις στο Australian Open
eC3: Η Citroen έχει το δικό της… Spring