Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot σταματά την παραγωγή του 3θυρου 208

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Peugeot σταματά την παραγωγή του 3θυρου 208

ΝΕΑ

Η Peugeot σταματά την παραγωγή του 3θυρου 208

ΝΕΑ

Εάν είστε ένας από εκείνους τους λίγους εναπομείναντες που έχουν κολλημένα τα μάτια τους στην έκδοση των τριών θυρών του Peugeot 208, τότε ίσως να πρέπει να βιαστείτε για να καπαρώσετε ένα από αυτά, επειδή η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα τραβήξει το βύσμα στην 3θυρη έκδοση μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σύμφωνα με ένα Ολλανδικό δημοσίευμα, το λιγότερο πρακτικό μοντέλο θα σταματήσει να παράγεται τις επόμενες εβδομάδες. Η απόφαση λήφθηκε λόγω των κακών πωλήσεων του αυτοκινήτου στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές και δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη εφαρμόσει παρόμοια στρατηγική στα μοντέλα τους.

Για παράδειγμα, δεν έχει υπάρξει μια έκδοση με τρεις πόρτες του Renault Clio εδώ και αρκετά χρόνια. Η Volkswagen δεν προσφέρει το Polo με 3θυρο αμάξωμα, ούτε επίσης η SEAT το Ibiza και η KIA το Rio, αντίστοιχα. Εντούτοις, αυτή η εξειδίκευση του τμήματος Β δεν θα πεθάνει σύντομα, καθώς υπάρχουν ακόμα οχήματα όπως το Ford Fiesta, το Opel Corsa και το MINI, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν με τρεις πόρτες στο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Peugeot να «σκοτώσει» την έκδοση των τριών θυρών του 208 είναι τελική, προφανώς και το supermini δεν θα επιστρέψει με αυτό το κοστούμι στο Paris Auto Show του 2018, όταν αναμένεται να εισέλθει η επόμενη γενιά στο προσκήνιο. Η μάρκα που ανήκει στον όμιλο PSA δεν θα μείνει με λιγότερα οχήματα, καθώς θα συνεχίσει να επενδύει στο μέλλον της σύγχρονης κινητικότητας. Έτσι, περιμένετε να δείτε περισσότερα crossover και SUV με το λογότυπο του λιονταριού τα επόμενα χρόνια, μαζί με διάφορα ηλεκτρικά μοντέλα.