Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Παραλιακή αλλάζει! Τέρμα το μποτιλιάρισμα (+vid)

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Παραλιακή αλλάζει! Τέρμα το μποτιλιάρισμα (+vid)

ΝΕΑ

Η Παραλιακή αλλάζει! Τέρμα το μποτιλιάρισμα (+vid)

ΝΕΑ

Με την υπογειοποίηση θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες από τη Lamda Development για την υπογειοποίηση τμήματος της Ποσειδώνος, στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η υπόγεια διαδρομή, η οποία θα είναι μία από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη, θα έχει μήκος 1,5 χλμ. σε κάθε ρεύμα, 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και ανώτατο όριο ταχύτητας 70 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Θα ξεκινά από την παραλία Αλίμου και θα φθάνει έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εσκαφή 350 μέτρων και έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση πλάκας βάσης σε μήκος 150 μέτρων.

Με την υπογειοποίηση θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φωτεινοί σηματοδότες κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος οι οποίοι, κατά τις ώρες αιχμής, προκαλούν μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθιστώντας δύσκολες τις μετακινήσεις των πολιτών.

Advertisement

Με την ολοκλήρωση του έργου, η λεωφόρος Ποσειδώνος θα είναι υπόγεια σε ένα μεγάλο τμήμα της μεταξύ Αλίμου και Γλυφάδας.

Advertisement

Οι λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι τρεις, όπως δηλαδή είναι και σήμερα στο υφιστάμενο τμήμα. Η ταχύτητα του υπόγειου τμήματος θα είναι μέχρι 70 χλμ/ώρα. Στο σύνολό της η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1.500 μέτρα εκ των οποίων τα 1.300 θα είναι το υπόγειο τμήμα και τα υπόλοιπα οι προσβάσεις.

Όπως ανέφεραν στελέχη της Lamda, όταν τελικά ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου και θα επιλεχθεί ένα βράδυ για να «συνδεθεί» ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται στο δ’ τρίμηνο του 2024. Εκεί που σήμερα είναι η Παραλιακή, θα γίνουν φυτεύσεις πρασίνου, πεζόδρομος και βεβαίως ο πολυαναμενόμενος παραλιακός ποδηλατόδρομος, ενώ θα υπάρχει σύνδεση με κεντρικό διάδρομο που θα ενώνει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με το παράκτιο μέτωπο.

Advertisement

Στο βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι Drone Views στο YouTube μπορείτε να δείτε πλάνα από τις εργασίες της υπογειοποίησης. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και η πρόοδος των έργων να είναι εντυπωσιακή:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο στόχαστρο τα μποτιλιαρίσματα με 700 εκατ. ευρώ
Αγνώριστη η παραλιακή στα Λιμανάκια (+video)
Ασφαλέστερο οδόστρωμα στην Παραλιακή!