Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η παραφιλολογία για τις επιδόσεις του Tesla Roadster (vid)

Ελλάδα 13:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η παραφιλολογία για τις επιδόσεις του Tesla Roadster (vid)

ΝΕΑ

Η παραφιλολογία για τις επιδόσεις του Tesla Roadster (vid)

ΝΕΑ

Εάν οι ακαριαίες επιταχύνσεις του Tesla Roadster δεύτερης γενιάς φτάσουν στο σημείο να επιβεβαιωθούν στην πράξη, σε αυτή την περίπτωση το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο θα είναι το ταχύτερο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ. Βαθιά υπόκλιση…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Tesla ισχυρίζεται ότι το Roadster θα πιάνει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 1,9 sec, τα 200 km/h σε 4,2 sec με τις εντυπωσιακές τιμές να συνεχίζονται σε όλες τις επιμέρους επιταχύνσεις. Ωστόσο, είναι αυτοί οι φιλόδοξοι χρόνοι πιθανοί στο δρόμο; Για να μάθετε, ένας έμπειρος μηχανικός της Tesla μας εξήγησε πόσο γρήγορα μπορεί να επιταχύνει ένα αυτοκίνητο με κανονικά ελαστικά παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, γίναμε δέκτες της πληροφορίας πως με την τρέχουσα τεχνολογία ελαστικών, κανένα αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα μπορούσε να φτάσει τα 100 km/h ταχύτερα από 2,05 sec. Ωστόσο, σε 12 μήνες από τότε, η τεχνολογία των ελαστικών έχει βελτιωθεί δραστικά και πιθανότατα θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέχρι το λανσάρισμα του Roadster, πράγμα που σημαίνει ότι τα 1,9 sec δεν θεωρείται πλέον αδύνατη επίδοση.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πρόταση στην πρόσφατη συζήτηση για το επερχόμενο Roadster είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία ρουκετών. Ο Elon Musk έλεγε για αυτό το θέμα στο Twitter πως το σπορ αυτοκίνητο θα μπορούσε να επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 0,01 sec, αρκεί οι ρουκέτες που θα χρησιμοποιηθούν να διαθέτουν αρκετή ώθηση. Γνωρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της Tesla είναι δυνατοί, τώρα το μόνο που απομένει, είναι η φιλόδοξη εταιρεία να διασφαλίσει ότι το μοντέλο παραγωγής θα τους υλοποιήσει.