Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πανίσχυρη BMW M5 F90 της G-Power στο δυναμόμετρο (Video)

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πανίσχυρη BMW M5 F90 της G-Power στο δυναμόμετρο (Video)

ΝΕΑ

Η πανίσχυρη BMW M5 F90 της G-Power στο δυναμόμετρο (Video)

ΝΕΑ

Με απόδειξη το βίντεο που ακολουθεί, η γερμανική G-Power μας δείχνει πού μπορεί να φτάσει η ισχύς της τελευταίας γενιάς της M5 ακολουθούμενη από τον εντυπωσιακό βρυχηθμό του πανίσχυρου V8 καθώς αφήνει τα διαπιστευτήριά του στο δυναμόμετρο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

H γερμανική G-Power παρουσίασε πριν από δύο περίπου μήνες την δική της βελτίωση που αφορά τη νέα M5 με τους 800 ανακοινώσιμους ίππους αναμφίβολα να εντυπωσιάζουν.

Για να φτάσουν σε αυτά τα νούμερα οι άνθρωποι της G-Power προχώρησαν σε αλλαγές στον προηγμένο V8 των 4,4 λίτρων της BMW με τα δύο τούρμπο. Το μοτέρ των Βαυαρών φέρει νέο λογισμικό για την χαρτογράφηση του αλλά και νέα εξάτμιση κατασκευασμένη από τιτάνιο με τις διπλές απολήξεις να έχουν διάμετρο 100 χλστ. Έτσι η ισχύς εκτινάχθηκε στους 800 ίππους ενώ η ροπή έφτασε παράλληλα σχεδόν στα 100 κιλά.

Οι 800 ίπποι είναι (προς το παρόν τουλάχιστον…) το τρίτο και τελευταίο στάδιο της G-Power για την M5 με τους ενδιαφερόμενους να έχουν ως επιλογή δύο ακόμη όπου η δύναμη του κινητήρα ανέρχεται στους 750 και 700 ίππους αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

g-power-bmw-m5-f90-640

Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται πλέον σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα σκαρφαλώνει στα 335 χλμ./ώρα, έναντι 4,3 δευτερολέπτων και τελική της τάξης των 305 χλμ./ώρα, για την εργοστασιακή M5 με την τοποθέτηση του έξτρα πακέτου “M”.

H G-Power για να δείξει ότι δεν αστειεύεται όσον αφορά στην βελτίωσή της, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο από την δυναμομέτρηση της δημιουργίας της στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε και τον απόκοσμο ήχο που παράγει ο μεγάλος V8 χάρη και στη νέα εξάτμιση.

Advertisement