Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πανδημία πλήττει τις start-up αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 17:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πανδημία πλήττει τις start-up αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η πανδημία πλήττει τις start-up αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η εταιρία τεχνολογίας Zoox που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης βλέπει τα πλάνα της να πλήττονται λόγω της υποχρεωτικής καταντίνας.

Advertisement
Advertisement

Η Zoox είναι μια από τις πολλές start-up τεχνολογίας που ασχολείται με την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης έχοντας μάλιστα ήδη στους δρόμους της Καλιφόρνιας πολλά αυτοκίνητα δοκιμών και εξέλιξης. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα The Verge η εταιρία αντιμετωπίζει πλέον πολύ σημαντικό πρόβλημα λόγω της πανδημίας καθώς αναγκάστηκε να τερματίσει τη συνεργασία με όλους σχεδόν τους οδηγούς που είχε για τα πειραματικά της αυτοκίνητα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Zoox ενημέρωσε μέσω e-mail τους συνεργάτες οδηγούς για την άμεση αναστολή της συνεργασίας λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ για την πανδημία αναφέροντας πως για το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν μόνο οι έρευνες που μπορούν να γίνουν σε εργαστηριακό και θεωρητικό επίπεδο εξ αποστάσεως. Πάντως η Zoox εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως έχει σκοπό να επαναπροσλάβει όλους τους συνεργάτες της όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την συνέχιση της εξέλιξης των συστημάτων σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε πως η Zoox μέχρι τώρα είχε 50 αυτοκίνητα δοκιμών στην Καλιφόρνια ενώ διέθετε και έναν μικρό στόλο στο Λας Βέγκας. Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν σε αναγκαστική ακινησία λόγω των περιορισμών κυκλοφορίας που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.