Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Pagani μας προετοιμάζει για την Huayra BC Roadster

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Pagani μας προετοιμάζει για την Huayra BC Roadster

ΝΕΑ

Η Pagani μας προετοιμάζει για την Huayra BC Roadster

ΝΕΑ

Μετά από αρκετές δημόσιες εμφανίσεις του πρωτότυπου δοκιμών της σκληροπυρηνικής έκδοσης BC της Huayra Roadster η Pagani δίνει στη δημοσιότητα μια teaser εικόνα προετοιμάζοντας το κοινό για την επίσημη εμφάνιση του νέου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη μιας σκληροπυρηνικής έκδοσης της Huayra Roadster δεν ήταν κάτι που η Pagani προσπάθησε να κρατήσει μυστικό. Το έντονα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμών είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες όμως πλέον φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου.

Αυτό αφήνει να εννοηθεί το teaser που η ιταλική φίρμα ανάρτησε στα social media με μια εικόνα του ονειρικού supercar καλυμμένο με μια ημιδιαφανή κουκούλα και με τα φώτα ανοιχτά. Πρακτικά η φωτογραφία δεν μας δίνει κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο καθώς αυτό που φαίνεται είναι η τυπική εικόνα με τα γνωστά χαρακτηριστικά μιας Pagani.

Advertisement
Advertisement

Πάντως άσχετα από το γενικό ύφος της φωτογραφίας που κοινοποίησε η Pagani είναι απόλυτα δεδομένο πως μιλάμε για μια δημιουργία με εντυπωσιακές προδιαγραφές. Ακόμα και στην απλή της έκδοση η Huayra Roadster είναι ένα μηχανολογικό μεγαλούργημα καθώς μετά από εκτεταμένο επανασχεδιασμό και μελέτη έγινε δυνατό για πρώτη φορά το ανοιχτό μοντέλο να είναι ελαφρύτερο από το κλειστό. Η ακόμα πιο καθαρόαιμη έκδοση BC που είναι εστιασμένη στην πίστα θα είναι κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Το βάρος της θα είναι περεταίρω μειωμένο κατά περίπου 80 κιλά χάρη στη χρήση ενός νέου συνθετικού υλικού με την ονομασία carbon triax το οποίο είναι 50% ελαφρύτερο και 20% πιο δυνατό από τα ανθρακονήματα. Επιπλέον αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία οι φήμες μιλούν για μια ακόμα πιο δυνατή έκδοση του 6.0λιτρου V12 twin-turbo που θα ξεπερνά τους 750 ίππους.

Η Huayra BC Roadster θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες με την τιμή της να υπολογίζεται πως θα ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement