Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ώρα της νέας Mercedes B-Class έφτασε…

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ώρα της νέας Mercedes B-Class έφτασε…

ΝΕΑ

Η ώρα της νέας Mercedes B-Class έφτασε…

ΝΕΑ

Πριν από την πρώτη παρουσίαση της Mercedes-Benz B-Class στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αναρτήθηκε στο Facebook σχετικό teaser που αποκαλύπτει το νέο αυτοκίνητο. Η αγωνία μέχρι την επίσημη αποκάλυψη χτυπά πλέον κόκκινο…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ίσως να γνωρίζετε πως οι κατατασκοπευτικές εικόνες έχουν ήδη συλλάβει τη νέα B-Class χωρίς καμουφλάζ, παρόλα αυτά η Mercedes-Benz διατηρεί ακόμη τη μυστικότητα. Στην πραγματικότητα, το κλιπ αποκαλύπτει πλήρως το αναβαθμισμένο εσωτερικό του οχήματος, παρέχοντας παράλληλα μια πρώτη γεύση του εξωτερικού.

Ξεκινώντας από την καμπίνα, η πιο προφανής διαφορά μεταξύ της νέας B-Class και του απερχόμενου μοντέλου είναι η παρουσία του νέου συστήματος ψυχαγωγίας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ονομάζεται MBUX παρουσιάστηκε στη νέα A-Class και αποτελείται από δύο μεγάλες οθόνες αφής οι οποίες συμπεριλαμβάνουν πολλές λειτουργίες και εφαρμογές. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε ότι η νέα B-Class θα έχει τρία καθίσματα στο πίσω μέρος, τα οποία μπορούν να διπλωθούν επίπεδα. Άλλα βασικά στοιχεία του εσωτερικού χώρου περιλαμβάνουν πλούσιο δέρμα, κομψούς αεραγωγούς και φωτισμό με μπλε απόχρωση.

Advertisement
Advertisement

Όσο για το εξωτερικό του οχήματος, θα έχει ένα ελαφρώς πιο καμπυλωτό και ρέον σχέδιο από το τρέχον μοντέλο. Η Mercedes-Benz χαρακτήρισε δυναμική τη νέα B-Class και λέει ότι “δίνει έμφαση στο αθλητικό τμήμα του Sports Tourer”. Βλέποντας τη πάντως, δεν είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι για τη συγκεκριμένη περιγραφή. Κάτω από το “δέρμα” της νέας B-Class υπάρχει η πλατφόρμα Modular Front Architecture της Daimler (MFA). Λαμβάνοντας υπόψη τη βάσης της, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η νέα B-Class θα πωλείται με την ίδια επιλογή κινητήρων όπως και η αδελφή της η A-Class. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δούμε τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων, αλλά και τους diesel των 1,5 και 2,0 λίτρων.