Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Opel στα χέρια του PSA Group

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Opel στα χέρια του PSA Group

ΝΕΑ

Η Opel στα χέρια του PSA Group

ΝΕΑ

Έκλεισε το deal μεταξύ Γάλλων και GM και έτσι η Opel εντάσσεται στους κόλπους του PSA Group. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Advertisement
Advertisement


Το PSA Group γίνεται, πλέον, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς περνά στα χέρια του η Opel, έναντι του ποσού των 2,2 δισ. ευρώ (η συμφωνία περιλαμβάνει και την Vauxhall). Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι μέχρι το 2026, η συγκεκριμένη εξαγορά θα εξοικονομήσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ από διάφορες δραστηριότητες και η Opel θα μπορέσει να γίνει κερδοφόρα από το 2020 και μετά.

Παράλληλα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε ποιες περικοπές θα προχωρήσει η PSA, καθώς είναι βέβαιο ότι μη εμπορικά μοντέλα της Opel δε θα συνεχίζουν τη γραμμή παραγωγής, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν αρκετές οικονομίες κλίμακας σε όλα τα επίπεδα. Ο Carlos Tavares, επικεφαλής του γαλλικού γκρουπ, υποστήριξε ότι η Opel θα αποτελέσει την καλύτερη βάση για ανάπτυξη όλων των εταιρειών, καθώς ήδη υπάρχει συνεργασία σε διάφορα επίπεδα με κοινά projects.

Η συγκεκριμένη απόφαση της GM, για πώληση της Opel την οποία κατείχε εδώ και 90 χρόνια, προέκυψε καθώς η εταιρεία είχε συνεχείς οικονομικές ζημιές. Για την ακρίβεια, υπολογίζεται ότι από το 2009 έως σήμερα, το έλλειμμα της Opel έχει φτάσει στα 9 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να αλλάξει πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι πωλήσεις Opel & PSA Group αθροιστικά φτάνουν το 16%.

Advertisement
Advertisement